top of page

"aardappeltje anders"

Zodra het mooier/ warmer weer wordt zijn frisse gerechten over 't algemeen favoriet bij mensen, zo ook bij mij (ons). Vandaar dat ik een aardappel-salade zeker kan waarderen dan!

Zelf eet ik vrijwel nooit gewone aardappels, maar voor Kick kook ik wel een bio-aardappeltje op z'n tijd.

Wel heb ik onlangs een keer de Carisma aardappel geprobeerd, dat is een aardappel die langzaam verteerbare koolhydraten bevat en dus niet zorgt voor de grote schommeling in de bloedsuikerspiegel, zoals een normale aardappel dat wel doen.

Dit maakt deze aardappel ook geschikt voor bijvoorbeeld diabetici of mensen die extra bewust willen eten. Ik vond 'm lekker hoor! Als ik aardappels eet, zorg ik altijd dat ik wat teveel kook. Zo kunnen we de volgende dag een gerecht maken met koude aardappel. Wist je dat een koude aardappel minder effect heeft op je bloedsuikerspiegel, omdat 't niet wordt opgenomen in de dunne darm? Een koude (afgekoelde) aardappel komt min of meer onverteerd aan in de dikke darm. Door fermentatie in de dikke darm wordt 't omgezet in zogenaamde 'korte-keten-vetzuren' een ingewikkeld woord, maar belangrijk te onthouden is, dat 't daardoor dient als voeding voor onze goede darmbacteriën. Tegenwoordig weet vrijwel iedereen dat onze weerstand begint bij een goede darmhuishouding, dus af en toe een koude gekookte bio aardappel (Carisma aardappel) aan je voeding toevoegen is een erg goed plan!

Ingrediënten voor een grote kom met aardappel-salade (3 à 4 personen): - 1/2 zak gekookte afgekoelde aardappels - 1/2 pak doperwtjes uit de vriezer even kort gestoomd - rode paprika - 2 gekookte eitjes - 1/2 avocado in blokjes - augurken in stukjes (deze serveer ik apart omdat mijn man er niet van houdt) Voor 't sausje: - 4 scheppen Griekse yoghurt - 1,5 teen geperste knoflook - grote scheut extra vierge olijfolie - bieslook - peper - zout - optioneel; ik voeg altijd wat gedroogde zeewier & zeekraal toe Snij alle ingrediënten in kleine stukjes en maak 't sausje, hussel alles door elkaar en smullen maar!! Eventueel kun je er nog wat sla en komkommer bij serveren en voor de liefhebber een stukje vis of vlees.

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page