top of page

Kikkererwten burgertjes (falafel)

Ingrediënten (voor 12 kleine burgertjes) - 2 potjes (biologische) kikkererwten (totaal 700 gr) - 2 (biologische of rondeel) eieren - 1 teen knoflook - 2 kleine uien - 1 theelepel gedroogde koriander - halve theelepel kerrie - 1 eetlepel peterselie - halve theelepel gedroogde chilivlokken (optioneel, bij kinderen dit weglaten) - 1 theelepel keltisch zeezout - gemalen peper - 2 kleine eetlepels (glutenvrij) havermeel - extra vierge kokosolie om in te bakken Hak de uien in kleine stukjes en fruit deze in kokosolie, voeg de knoflook toe en bak op 't laatst de koriander, kerrie, chilivlokken, peper, zout even mee.

Doe de kikkererwten en de eieren in een keukenmachine en maal even kort, voeg daarna 't uienmengsel en de peterselie toe en maal tot alles goed door elkaar zit.

Doe dit mengsel in een schaal en voeg 2 eetlepels havermeel toe, roer goed door en zet 't daarna voor 20-30 minuten in de koelkast om een beetje op te stijven.

Rol daarna met de hand balletjes en plet ze iets tot kleine burgertjes.

Bak de burgertjes in ruim kokosolie aan beide zijden goudbruin, bij mij duurde dat ongeveer 20 minuten. Ingrediënten dipsausje: - Griekse yoghurt - knoflook - bieslook

-peper/ zout

-olijfolie Lekker als avondeten met zoete aardappelfrietjes erbij en een salade, of op een (glutenvrij- of spelt-) broodje met sla en komkommer, maar uiteraard ook lekker als hapje bij de borrel, maak ze dan eventueel ietsje kleiner!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page