top of page

Omelet for lunch!


Een warme én voedzame lunch, een perfecte combi als je 't mij vraagt!

De beste receptjes maak je echt met restjes, deze keer zijn dat quinoa en zoete aardappel. De omelet staat zo op tafel én is ook zo weer op, is de ervaring hier.. ;-) Quinoa (uitspraak: kien-wa) komt in ontzettend veel (lekkere) gerechten voor en is echt voor elk moment van de dag te gebruiken, want ook lekkere ontbijtjes kun je hiervan maken.

Waarom is quinoa nou ook alweer zo gezond? Ik zet 't even op de rij: - quinoa is een zaad en geen graan - glutenvrij - bevat alle essentiële aminozuren in een perfecte balans - rijk aan vit B2 en E, ijzer, koper en magnesium - lage glycemische index (laat je bloedsuikerspiegel niet teveel schommelen) - bron van vezels - eiwitrijk Ingrediënten van de omelet: - 2 biologische of rondeel eieren - scheutje water - halve (kleine) zoete aardappel (bataat;oranje van binnen!) geraspt - 3 eetlepels gekookte quinoa - snufje keltisch zeezout (of gemalen zeekraal) - gemalen peper - wat fijngeknipte bieslook of 2 theelepels gedroogde bieslook - lepeltje extra vierge kokosolie om in te bakken Werkwijze: Kluts de eitjes en voeg de rest van de ingrediënten toe, roer dit even goed door elkaar. Laat de kokosolie smelten in een koekenpannetje op middelhoog vuur. Schenk 't mengsel in de pan en laat even goed aanbakken, check even of hij mooi goudbruin is en keer de omelet dan om. Zet vervolgens meteen het vuur laag en laat de omelet nog zo'n 7 minuten goed gaar worden. Eet smakelijk!

Kick en ik hebben er samen van genoten, dit was de eerste keer dat Kick ook een hartige omelet wou, normaal wil hij alleen de zoete variant.

Zouden jullie 't leuk vinden als ik die ook als receptje uitwerk?

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page