top of page

Suiker...kun jij het laten staan?


Er is geen lichaam hetzelfde, jij bent uniek!

Omdát je uniek bent reageer jij dus ook anders op voeding en geraffineerde suiker dan bijvoorbeeld je moeder of je zus.

Stel er zijn 75 mensen die stoppen met het eten van geraffineerde suiker, dan zullen er 75 verschillende ervaringen zijn. Misschien krijg jij hoofdpijn, of word je heel erg moe en wordt je moeder misselijk of krijgt ze last van stemmingswisselingen.

Het gaat hier echt om afkickverschijnselen.

Soms zijn deze verschijnselen na een paar dagen verdwenen maar ze kunnen ook 2 weken duren. Voor sommige klachten geldt dat ze binnen een week verminderen of zelfs al weg zijn, andere pijntjes en kwalen worden minder of verdwijnen pas na een jaar.

Hoe beter je het volhoudt om bewerkte suikers uit te bannen, hoe beter en sneller je lijf kan herstellen en hoe eerder je de positieve effecten zal gaan voelen.

Het kan dus zijn dat je afkickverschijnselen snel weg zijn, maar dat wil niet zeggen dat je dan vrij bent van gif- en afvalstoffen.

Je lichaam heeft de tijd nodig om te herstellen van het jarenlang gevoed worden met ongezonde producten.

Nu kan het maar zo zijn dat na een paar dagen de migraine, waar je al jaren last van had, verdwijnt. Op het moment dat je weer een klein beetje bewerkte suiker eet, kan de hoofdpijn meteen terugkeren.

Blijf je structureel volhouden om geen suiker te eten, dan zal je lichaam na verloop van tijd minder gevoelig worden voor gefrabiceerde voedingsmiddelen.

Vind je het erg lastig om het "zoet" te ontwennen dan kun je eventueel met mate gebruik maken van de volgende alternatieven: kokosbloesemsiroop, yacon siroop, of honing.

Heb jij al eens ontdekt wat suikervrij eten voor jouw lijf doet?!?

Heb je hulp nodig bij het vinden van een voedingspatroon zonder toegevoegde suikers, dan kun je me altijd benaderen voor een voedingsadvies. Klik hier voor meer informatie of mail naar daphne@puregeneraties.nl

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page