De gezonde Italiaan; risotto van boekweit! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)


Een twist op de gewone risotto zoals we deze kennen! Makkelijk en voedzaam, 't proberen waard!


--> Glutenvrij

--> Vegan

--> Exorfinevrij


Ingrediënten (grote pan):

-120 gram boekweit

-1 ui

-bosje lente-uitjes of een prei

-courgette

-bakje champignons (exorfinevrij? deze vervangen door bijv shitakes)

-2 teentjes knoflook

-1/2 pak (biologische) doperwten (vriezer)

-(Keltisch) zeezout naar smaak

-peper naar smaak

-1/2 liter gistvrije groentenbouillon

-lepeltje extra vierge kokosolie

-scheutje extra vierge olijfolie


(alle groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop..)

Bereiding:

Zet een pan op met water voor de bouillon, wanneer dit kookt kun je 't kruidenblokje toevoegen.

Laat dit even doorkoken en zet het vuur daarna laag.

Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de kokosolie.

Voeg de lente-uitjes of de prei toe en bak deze mee, pers de knoflook uit boven de pan. Voeg daarna de courgette toe en als laatste de champignons.

Bak dit even (!) aan en voeg dan de bouillon toe tot de boekweit net kopje onder gaat.

Breng dit aan de kook en laat het zachtjes pruttelen, roer af en toe wel even door.

Wanneer de bouillon verdampt is voeg je steeds een beetje bouillon toe tot de boekweit gaar is. Bij mij duurde dit 20- 25 minuten!

Voeg op het laatst de gestoomde doperwtjes toe en warm deze even mee.

Voor het serveren een scheutje extra vierge olijfolie erdoor roeren!


Lekker met een stukje (vega) kip of een visje, wat zeekraal, maar ook alleen wat cashewnoten erdoor roeren is ook heerlijk!!!!

<