top of page

Cheers in the morning! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)


Nu de dagen weer lekker zonnig beginnen (meestal) , ben ik een beetje aan het experimenteren met frisse ontbijtjes. Ik maakte mijn eerste smoothie-bowl (zie onze blog en dat inspireerde mij bij dit ontbijtje.

Het is een soort smoothie die je op kan lepelen & een topping van kokos-chia-pudding met daar bovenop nog een lekkere bite van zaden. Voor de smoothie heb je de volgende ingrediënten nodig: - 1/4 banaan - 1/2 avocado - kiwi - 1/2 peer - hand veldsla of (baby) spinazie - eetlepel kokosrasp (- optioneel een scheut extra vierge olijfolie/klontje extra vierge kokosolie) Doe alle ingrediënten in een blender en voeg tot 1/3 van de hoeveelheid fruit/groente water toe, zo krijg je een lekkere dikke smoothie! Voor de kokos-chiapudding heb je nodig: - 200 ml kokosyoghurt (Abbot Kinney's of de versie van de AH) - 2 eetlepels chiazaad - optioneel een scheutje honing of syrup gold zodat 't ietsje zoeter wordt Dit roer je door elkaar en zet je een nachtje weg in de koelkast. De volgende ochtend heb je een lekkere pudding! Pak een mooi glas en doe eerst de smoothie erin, daar bovenop de kokos-chiapudding en top 'm af met een zadenmix (zonnebloempitten/pompoenpitten) en kokos chipjes/slices voor een lekkere bite. Eet 'm lekker op met een dessertlepel, zodat je extra lang kunt genieten van dit frisse ontbijt!


Tip: de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page