top of page

mmmmm Bananencake:


Net als vrijwel alle healthy-bloggers, wil ik jullie mijn favoriete (én zelf ontwikkelde) recept voor (suikervrij!) bananencake (-brood) niet onthouden!

Ingrediënten:

-3 bananen

-100 gram gesmolten extra vierge kokosolie

-snufje zeezout

-1,5 theelepel kaneel

-5 druppels vanille extract

-2 eieren

-100 gram amandelmeel

-100 gram havermeel of havermout

-1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder

-25 gram kokosrasp

-100 gram rozijnen

-60 gram pecannoten

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bananen in stukjes in de keukenmachine en voeg hier de gesmolten kokosolie aan toe, laat dit draaien tot je een smeuïge massa hebt.

Voeg daarna de eieren, de kaneel, zout en vanille extract toe en laat dit nog even goed draaien in de keukenmachine.

Pak een grote kom/ schaal, weeg beide soorten meel af en voeg daar de kokosrasp en het bakpoeder aan toe, roer dit even door elkaar met een spatel.

Als er geen klontjes meer zijn, voeg je de rozijntjes en de gehakte pecannootjes toe.

Stort het mengsel in een (ingevet) cakeblik, zet het in de oven en bak het af in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.

De cake is klaar als je een satéprikker in de cake prikt en deze komt er schoon weer uit!

Tip: ook erg lekker met een laagje roomboter erop of met stukjes pure chocolade er bij in gebakken!!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page