top of page

Mushrooms 4 life!


De herfst is nu officieel van start gegaan. Het seizoen van vallende blaadjes, de eerste najaarsstormen én de paddestoelen.

De “moderne” geneeskunde heeft zijn vooruitgang geboekt door ontdekkingen die gebaseerd zijn op schimmels en paddestoelen.

We staan er niet dagelijks bij stil, maar zonder antibiotica zou onze hele maatschappij er anders uitzien.

Antibiotica maar ook statines (cholesterol-remmers, worden door meer dan 1 miljoen Nederlanders dagelijks geslikt) zijn gebaseerd op schimmels en paddestoelen.

Als je gezond leeft, fit bent en gevarieerd eet, heb je in principe geen vitaminepillen of andere supplementen nodig (al worden hierbij tegenwoordig ook al wel veel vraagtekens gezet, want is onze voeding nog wel voedzaam genoeg?). Toch zouden sommige voedingssupplementen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de vitaminen en mineralen die je uit je voeding haalt.

Je kunt best wel stellen dat paddestoelenextracten en -poeders als supplementen geen bijwerkingen hebben.

Met een mooie term zeggen we dat paddestoelen werken als een “Biological Response Modifer”.

Dit betekent dat paddestoelen (of beter: de poeders of extracten hiervan) de reacties van ons lichaam optimaliseren en hierbij rekening houden met onze natuurlijke grenzen.

Wanneer je bijvoorbeeld de Reishi paddestoel in poedervorm inneemt omdat je ‘burnout’-klachten hebt, zou dit jouw afweer kunnen vergroten, maar bijeffecten als allergie o.i.d. zijn er niet.

Reishi, Shiitake, Maitake, Cordyceps, Lions Mane.....al deze "mushrooms" behoren tot de adaptogene paddestoelen; de 'stresskillers'.

Hun magie voltrekt zich op celniveau, het zijn geen pleisters op symptomen maar ze pakken de klachten daar aan waar ze beginnen.

In principe zouden alle medicinale paddestoelen je VERTERINGSSTELSEL, IMMUUNSYSTEEM en ENERGIE positief kunnen beïnvloeden!

REISHI is de koningin onder de paddestoelen.

Volgens onderzoekers, is Reishi hét antwoord bij (chronisch) slaaptekort en de daaruit voortkomende klachten zoals een slecht humeur, pijnlijke gewrichten, obesitas en ergere aandoeningen..

Doordat reishi je zenuwtelsel tot rust zou kunnen brengen, kan je slaappatroon weer normaal worden.

In reishi zit daarnaast het stofje ganoderic acid, wat onder andere hooikoorts draaglijker zou kunnen maken.

SHIITAKE heeft veel anti-oxidante eigenschappen en medicinale eigenschappen die goed zouden kunnen helpen bij ontstekingen van de bovenste luchtwegen, verminderde bloedcirculatie, leverstoornissen, vermoeidheid, uitputting, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen en om de ''Q'' of levensenergie nieuw impuls in te blazen. Shii-take zou goed kunnen werken tegen bacteriën, virussen en schimmels.

CHAGA zit vol met de antioxidant melanine. Deze tovert de teint op je huid, maar zou ook het DNA kunnen beschermen en regenereren. Voor je huid zou dat minder (ouderdoms)vlekjes en een zachtere huid kunnen betekenen, voor je haar eventueel minder zonschade.

Het is daarom niet alleen een natuurlijk anti-aging middeltje, maar zou ook goed kunnen ondersteunen bij eczeem.

In de 16e eeuw werd chaga op grote schaal gebruikt in Rusland en Noord-Europa om zijn medicinale eigenschappen.

Het werd onder andere ingezet bij tumoren. Deze geneeskrachtige werking wordt door modern wetenschappelijk onderzoek bevestigd. De wetenschap heeft geconcludeerd dat chaga een sterke antioxidant is met kankerbestrijdende en antivirale eigenschappen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Chaga geneeskrachtig werkzaam is bij hart-en vaatziekten, suikerziekte, psoriasis en aids.

CORDYCEPS is een kostbare medicinale paddestoel die in China en andere Aziatische landen al meer dan 2000 jaar als tonicum wordt gebruikt om de gezondheid en vitaliteit te verhogen, veroudering tegen te gaan en uiteenlopende (leeftijd gerelateerde) ziektebeelden te behandelen.

Cordyceps wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) onder meer ingezet om de ‘Nier’- en ‘Long’- meridiaan te versterken en vermoeidheid, nachtzweten, lage rugpijn, verminderd libido, impotentie, hyperglycemie, hyperlipidemie, uitputting door ernstige ziekte, luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, nierziekten en leverziekten te behandelen.

Bij chronisch vermoeide ouderen namen klachten zoals vermoeidheid, koude intolerantie, duizeligheid, oorsuizen en geheugenproblemen vergeleken met de controlegroep significant af door het gebruik van Cordyceps.

Cordyceps sinensis zou de aangeboren immuniteit kunnen ondersteunen en zou een anti-schimmel, anti-virale, antibacteriële (waaronder Clostridium, Streptococcen) werking kennen.

LIONS MANE ‘The Mountain Priest Mushroom’ wordt van oudsher beschouwd als de paddestoel voor cognitieve en zenuwgezondheid.

LIONS MANE;

-Zou geheugen- en hersenfunctie kunnen verbeteren

-Zou kunnen ondersteunen bij meer focus

- Zou angst en depressie kunnen verminderen

- Zou het immuunsysteem positief kunnen ondersteunen

- Zou 't maag- en darmstelsel kunnen ondersteunen

- Zou de cardiovasculaire gezondheid kunnen verbeteren

- Zou het metabolisme kunnen verbeteren

MAITAKE zou weerstandsverhogend kunnen werken. Het is een bewezen anticarcinogeen; het zou het ontstaan van kankercellen kunnen remmen. Wanneer kanker eenmaal in het lichaam zit dan zou het de groei en verspreiding van kankercellen kunnen remmen. Daarnaast zou deze paddestoel antiviraal, antibacterieel en ontstekingswerend kunnen werken.

Al dit, samen met onderstaande, maakt het vast duidelijk waarom wij voor deze paddestoelen supplementenlijn hebben gekozen in onze webshop:

MUSHROOMS4LIFE!

-Ontwikkeld door natuurgeneeskundigen

-Natuurlijk en puur

-Maximaal gehalte aan voedingsstoffen

-100% biologisch

-Vegan

-100% paddenstoel

-Vrij van additieven

Vrij van hulp- en vulstoffen

Heb je vragen over de werking van deze supplementen, waar ze specifiek voor in te zetten zijn....stel dan je vraag hier of stuur een mail naar daphne@puregeneraties.nl


Uiteraard zijn de tips en adviezen in deze blog (+ de genoemde supplementen) nooit een vervanging van medische zorg en dient deze alleen ingezet te worden als hulpmiddel. Twijfel je over je gezondheid en eventuele bijbehorende klachten, raadpleeg dan altijd een arts of specialist op dit gebied.

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page