Boekweit-granola-by-Kim

August 30, 2017

Ondanks dat er al vele lekkere receptjes op 't wereldwijde web te vinden zijn om zelf je granola te maken, wil ik deze toch ook even met jullie delen. Ik gebruikte boekweitkorrels en dat pakte ontzettend lekker uit! Ik doe mijn home-made granola in de yoghurt en als topping op een smoothiebowl, ook eet ik wel zo eens een handje als ik trek heb.

De hoeveelheden komen niet zo precies bij dit recept, 't ligt er maar net aan hoeveel je wil maken! Ik zou zeggen, hou er een beetje rekening mee dat 't nog op je bakplaat van de oven past, maar leef je verder lekker uit!

Ingrediënten:
- boekweitkorrels (+/- 2 handjes)
- zonnebloempitten ( 1 grote hand)
- pompoenpitten (1 grote hand)
- sesamzaadjes (1 hand)
- kokosrasp (1 grote hand)
- kokoschips (1 grote hand)
- gemengde gevijzelde ongebrande noten (1 grote hand)
- gesmolten kokosolie (+/- 2 eetlepels)
- snuf (Keltisch) zeezout
- optioneel een beetje kokosbloesemsiroop of honing (1 eetlepel)

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak een bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Smelt op een laag vuurtje de kokosolie in een pannetje. Pak een grote mengkom en doe daar alle ingrediënten in, hussel dit door elkaar en voeg de gesmolten kokosolie en eventueel de kokosbloesemsiroop of honing toe. Schep dit op de bakplaat en spreid 't uit. Plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten (even af en toe spieken of 't niet te donker wordt), halverwege even omscheppen. Na 't bakken de plaat uit de oven halen en rustig laten afkoelen. In een afsluitbare pot zeker een paar weken houdbaar, maar dat gaat 't niet redden hoor, let maar op!

Geniet van de geur in je huis, mmmm!!!

Please reload

Populairste blogs

Pink-oats-bowl!

December 4, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne