top of page

Review "Sapje"


Alweer een paar maandjes geleden ontvingen wij 't boek 'Sapje' om te reviewen. Ondanks dat in dit boek recepten van sapjes uit alle seizoenen staan, verbinden wij dit zelf altijd meer aan de lente en zomer maanden, dan drinkt dat net even wat makkelijker, herkennen jullie dit? Uiteraard zouden we eigenlijk 't gehele jaar door ons lichaam 'moeten' voeden met deze slowjuice-sapjes. Want oooohhh wat biedt dat vele gezondheidsvoordelen! Dit is dus zeker ons goede voornemen na 't lezen van dit boek en 't zien van ook heerlijke (verwarmende!) sapjes voor andere jaargetijden. Sapje is een bundel met 100 heerlijke saprecepten boordevol groenten, een klein beetje fruit, wilde planten, kruiden en specerijen. Zoals hierboven genoemd, volgen de recepten de seizoenen en kun je kiezen voor recepten voor shotjes, maar ook specifieke recepten voor detoxsapjes staan in deze bundel. De initiatiefnemers achter Sapje zijn Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell, hun bedrijf maakt sapmixen en stelt detoxkuren samen. Dagelijks worden er bij Sapje honderden sapjes geperst! Een moderne melkboer (sapjes worden in glazen flessen/flesjes op bestelling thuisbezorgt), maar dan biologisch, slowjuice, puur en raw! Ze begonnen heel klein toen ze zich beseften dat ze veel te weinig groenten binnenkregen en een slowjuicer aanschaften om dit gemakkelijk toe te voegen aan hun eet en drink patroon. Joël had al vanaf jongs af aan vele allergieën waarvoor hij medicatie gebruikte, binnen enkele maanden na 't starten van 't drinken van slowjuice sapjes verdwenen zijn allergieën als sneeuw voor de zon! Een betere motivatie en bewijs kun je niet krijgen toch? Het boek begint met de uitleg waarom je überhaupt sapjes zou gaan drinken, het verschil tussen een sapje en een smoothie wordt aangetipt (heel kort: juicer filtert sap = levensenergie uit de plant en na drinken gaat 't direct naar je bloedbaan), 't belang van biologische groenten (en fruit) wordt aangehaald in een apart hoofdstuk en ook 't belang van lokaal en seizoensgebonden producten. Uiteraard staat er ook meer uitleg over de aanbevolen soort juicer, want mensen daar zit zooooo'n enorm veel verschil in en dit heeft zo'n grote invloed op de kwaliteit van je sapjes! Tips voor 't bewaren van je sapjes worden gegeven en voordat je naar de recepten gaat, staat een uitgebreid detox-schema welke je thuis kan volgen met behulp van de recepten.

De recepten zijn zoals we al aangaven per seizoen weergegeven, wij kozen uit 't lente-seizoen "Pittig voorjaar"; radijsjes, wortel, appel, rode biet, citroen en koriander. Een echt detoxsapje!

Echt heeeerlijk van smaak en wat een voedingsstoffen in 1 flesje zeg! Ook Kick (2,5 jaar) keurde dit sapje goed, al was de volgende nog meer favoriet bij hem.

Het tweede recept wat wij uitprobeerden is "Groene power", ook uit 't lente-seizoen; andijvie, rucola, peer, komkommer, citroen. Ook een detoxsapje en door de rucola een bron van foliumzuur. Een heerlijk fris sapje, wat heel makkelijk wegdrinkt. Wij moesten snel zijn met proeven want Kick (2,5 jaar) had 't flesje al heel snel op! 'MMMMM' was wat we vooral van hem terugkregen als feedback.. ;-)

Wij gebruikten de JuiceMe slowjuicer van de Tarwegraskoning, die Kim ooit won met een winactie (jeuj nog steeds zo blij mee!), een slowjuicer met een kleine prijs voor de kwaliteit die je krijgt en 't fijne is ook nog eens dat deze slowjuicer maar weinig plek op je aanrecht in beslag neemt. Wil je hier meer over lezen kijk dan op de website van de Tarwegraskoning: www.tarwegraskoning.nl Het boek 'Sapje' is te verkrijgen bij boekhandels en online bij Bol. Wil je meer weten over de Sap-(detox)kuren die je kunt bestellen bij Sapje, kijk dan op hun website: www.sap.je

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page