"hartige omelet"

April 11, 2017

Jullie krijgen van ons een blog met onze tips om 'evenwicht'  te kunnen bewaren tijdens bv feestdagen en een onderdeel daarvan kan deze heerlijke gevulde omelet zijn. Erg makkelijk, de meeste tijd mag je wachten namelijk!

Ook erg geschikt om vooraf te maken en eventueel weer even op te warmen.

Benodigdheden:
- Goede (keramische) koekenpan
- Spatdeksel
- Stoompan
- Rasp

Ingrediënten:
- 3 (biologische of rondeel) eieren
- Scheutje plantaardige melk (rijst of haver is meest neutraal)
- 1 (bio) ui (klein)
- 2 (bio) wortels
- 1/2 bataat/zoete aardappel
- klein schaaltje gestoomde (bio) doperwtjes
- 1/2 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel kurkuma 
- 1 eetlepel groene kruiden (basilicum/peterselie/bieslook etc)
- snufje gemalen peper
- 1/2 theelepel Keltisch zeezout
- 1/2 eetlepel extra vierge kokosolie om in te bakken


Zet een stoompan met water op 't vuur en stoom de erwtjes.

Pak ondertussen een rasp en rasp je wortel en zoete aardappel, dit mag gewoon op de grove stand.

Kluts vervolgens de eieren en voeg aan dit ei-mengsel een scheutje plantaardige melk, de groene kruiden en de peper en Keltisch zeezout toe, roer goed door.

Als laatste hak je de ui in kleine stukjes.

Pak je koekenpan en smelt de kokosolie.

Fruit de ui glazig en voeg de kerrie en kurkuma toe en bak deze kort (1 a 2 minuutjes) even mee om alle smaken goed los te laten komen.

Voeg je wortel/zoete aardappel rasp toe en bak dit ook kort 2 minuutjes mee.

Verdeel 't mengsel inclusief de erwtjes goed over de bodem van de pan en giet geleidelijk je ei-mengsel hierover.

Bak op middelhoog vuur goudbruin aan de ene kant en laat de bovenkant ook al wat stollen door de deksel op de pan te doen.

Spiek af en toe even of de onderkant niet te hard gaat.

Als deze mooi goudbruin is, keer je de omelet om.

Omdat deze zo zwaar is door alle groenten, adviseer ik om dit even met een groot bord te doen zodat hij mooi heel blijft.

Daarna bak je de andere kant ook aan en zet bij de gewenste kleur 't vuur zachtjes en laat 't even nagaren zodat je weet dat de binnenzijde ook gaar is.

 Of je 'm nou eet tijdens 't paas-ontbijt, de paas-brunch of er je avondeten (salade erbij en klaar!) van maakt tijdens de Paasdagen, bedenk wat voor jou zelf 't beste werkt!

Please reload

Populairste blogs

Pink-oats-bowl!

December 4, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne