top of page

Boekweit-mousse met warme appeltjes!


Voor dit ontbijt voegde ik diverse bestaande receptjes samen en dat pakte verrassend goed uit!

Ik zocht een ontbijtreceptje om te maken met boekweit omdat dit zooo voedzaam én lekker is! Bij boekweit denken veel mensen dat dit een graan is, maar eigenlijk is 't een fruitzaad. Boekweit is glutenvrij en daarom een verrijking om mee te bakken en koken voor mensen met een gevoeligheid en of intolerantie hiervoor.

Boekweit is eigenlijk te scharen onder de groep 'superfoods': - er zit een stofje in (rutine) wat ontstekingen remt en ons beschermt tegen hart- en vaatziekten - bevat oa veel magnesium, ijzer en vitamine B - houdt de bloedsuikerspiegel in balans en je voelt je lang verzadigd - bevat veel vezels Een bijkomend voordeel is dat 't relatief goedkoop is, helemaal als je kijkt naar de enorm grote voedingswaarde van dit product. Een favoriet onderdeel van mijn winterse-ontbijtjes zijn warme appeltjes met oa ceylon-kaneel. Dit verveelt nooit bij mij en geeft zo'n heerlijk winters verwarmend gevoel, daarnaast ruikt je huis ook meteen verrukkelijk!

Benodigdheden:

-keukenmachine

-koekenpan Ingrediënten: (Mousse) - 45 a 50 gram boekweit korrels (1 nacht weken in water) - 6 a 7 eetlepels amandelmelk of rijstmelk - 1 dadel - 1 eetlepel chiazaadjes - een paar geweekte amandelen (5) - 1/2 theelepel ceylon-kaneel - 3/4 biologische banaan (of 1/2 als hij erg groot is) - 4 druppels vanille-essence (suikervrij) (Appel) - 1 (zoetzure) biologische appel - ruime theelepel extra vierge kokosolie - 1/2 theelepel ceylon-kaneel - 1/2 theelepel speculaas en/of koekkruiden - paar pecannoten Doe alle ingrediënten voor de mousse in een keukenmachine en laat deze draaien tot 't de substantie van een mousse/crème heeft. Op gevoel eventueel nog wat amandelmelk/ rijstmelk toevoegen als dit nodig lijkt. Bak de appel op middelmatig vuur in kokosolie en voeg de kruiden toe. Pak een leuk potje/schaaltje/glas en schep er wat mousse in, dan een laagje appeltjes en wissel dit af, eindig met appeltjes. Voeg als garnering als laatste bovenop nog wat gehakte pecannootjes toe. Ik ben benieuwd of jullie wel eens hebben gekookt of gebakken met boekweit? Zo ja wat is je favoriete recept? Liefs Kim

Tip: Sla dit recept meteen op voor een heerlijk glutenvrij & vegan dessert voor de feestdagen!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page