Speculaas muffins met amandelspijs!

October 30, 2016

Zijn er mensen die niet houden van de smaken die ons rondom de feestdagen verblijden?

Mmmm speculaas, koekkruiden, amandelspijs, allemaal te lekker en vooral in combinatie met elkaar. Helaas zitten de reguliere 'treats' bomvol met geraffineerde suikers, tarwe en een e-nummertje zijn ze ook niet vies van, nouuuu wij wel en dus bedachten wij een 'Sint-snack' die je gerust kunt eten rondom de decembermaand!

Benodigdheden:
- Oven
- Keukenmachine
- Muffinvorm
- Mengkom
- Steelpannetje

Ingrediënten (voor 4 a 5 muffins, er is spijs genoeg voor 12 muffins):

Muffins:
- 100 gram volkoren speltmeel
- 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
- 1 theelepel koekkruiden
- 2 theelepels speculaaskruiden
- snufje (keltisch) zeezout
- 1/2 banaan
- 1 ei
- 1 1/2 eetlepel extra vierge kokosolie
- 60 ml amandelmelk
- 4 a 5 blanke amandelen

Spijs:
- 100 gram amandelmeel
- 60 gram honing
- 1 ei

Werkwijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Pak een mengkom en weeg je amandelmeel af, voeg de honing toe en 't ei en meng dit goed (!) door elkaar.

Je amandelspijs is klaar, plaats 't in de koelkast zolang 't muffinbeslag nog in de maak is.

Smelt je kokosolie nu op een laag (!) vuurtje, zodra 't gesmolten is, zet je 't vuurtje uit. Pak de 'mengkom' van je keukenmachine en doe daar de volgende ingrediënten in; 1/2 banaan, 1 ei, 60 ml amandelmelk en de gesmolten kokosolie.

Laat dit even goed door elkaar mixen.

Pak je (afgewassen, of een nieuwe) mengkom, weeg je speltmeel af en voeg de kruiden, zout en bakpoeder toe. Voeg de mix uit je keukenmachine nu bij 't meel-mengsel en roer dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

Pak je muffinvorm en vet deze in of doe er muffin-papiertjes in, bij een siliconenvorm is dit beide niet nodig.

Pak je amandelspijs vast uit de koelkast. schep eerst een kleine jus-lepel beslag in je vorm, daarna een bolletje amandelspijs en daarbovenop weer een schep beslag. Herhaal dit tot je beslag op is.

Doe je overige amandelspijs in een huishoudfolie en draai dit aan beide zijden goed dicht, dit kun je zeker 5 dagen bewaren in de koelkast. Gebruik 't voor een ander lekker herfstig/winters recept (in speltbladerdeeg met appel en kaneel oid) of maak later nog wat heerlijke muffins!

Goed nu weer terug naar de muffins... Je beslag zit nu in de vorm, leg bovenop elke muffin een amandel en schuif ze voor 25 minuten in de oven.

De muffins zijn een week houdbaar in de koelkast, maar wij zouden 't een prestatie van wereldformaat vinden als er dan nog wat ligt!

Please reload

Populairste blogs

Mushrooms 4 life!

November 6, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne