top of page

Speculaas muffins met amandelspijs! (glutenvrij/lactosevrij/exorfinevrij)


Zijn er mensen die niet houden van de smaken die ons rondom de feestdagen verblijden?

Mmmm speculaas, koekkruiden, amandelspijs, allemaal te lekker en vooral in combinatie met elkaar. Helaas zitten de reguliere 'treats' bomvol met geraffineerde suikers, tarwe en een e-nummertje zijn ze ook niet vies van, nouuuu wij wel en dus bedachten wij een 'Sint-snack' die je gerust kunt eten rondom de decembermaand!


De muffins zijn:


- GLUTENVRIJ

- LACTOSEVRIJ

- Geraffineerd SUIKERVRIJ

- EXORFINEVRIJ (mits je 't bij 1 houdt..) Benodigdheden: - Oven - Keukenmachine - Muffinvorm - Mengkom - Steelpannetje Ingrediënten (voor 5 a 6 muffins, er is spijs genoeg voor 12 muffins): Muffins: - 50 gram amandelmeel


- 50 gram havermeel - 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder - 1 theelepel koekkruiden - 2 theelepels speculaaskruiden - snufje (keltisch) zeezout - 1/2 banaan - 1 ei - 1 1/2 eetlepel extra vierge kokosolie - 60 ml kokosmelk - 4 a 5 blanke amandelen Spijs (de lekkerste smaak komt vrij als je dit de dag ervoor maakt en in de koelkast bewaard!): - 100 gram amandelmeel - 60 gram honing - 1 ei Werkwijze: -Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een mengkom en weeg 't amandelmeel af, voeg de honing toe en 't ei en meng dit goed (!) door elkaar.

-De amandelspijs is klaar, plaats 't in de koelkast zolang 't muffinbeslag nog in de maak is.

-Smelt de kokosolie nu op een laag (!) vuurtje, zodra 't gesmolten is, zet je 't vuurtje uit. -Pak de 'mengkom' van je keukenmachine en doe daar de volgende ingrediënten in; 1/2 banaan, 1 ei, 60 ml kokosmelk en de gesmolten kokosolie.

Laat dit even goed door elkaar mixen.

-Pak de (afgewassen, of een nieuwe) mengkom, weeg de melen af en voeg de kruiden, zout en bakpoeder toe.

-Voeg de mix uit de keukenmachine nu bij 't meel-mengsel en roer dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

-Pak de muffinvorm en vet deze in, of doe er muffin-papiertjes in, bij een siliconenvorm is dit beide niet nodig.

-Pak 't amandelspijs vast uit de koelkast. schep eerst een kleine jus-lepel beslag in de vorm, daarna een bolletje amandelspijs en daarbovenop weer een schep beslag. Herhaal dit tot 't beslag op is.

-Doe 't overige amandelspijs in een huishoudfolie en draai dit aan beide zijden goed dicht, dit kun je zeker 5 dagen bewaren in de koelkast.

Gebruik 't voor een ander lekker herfstig/winters recept (in bladerdeeg met appel en kaneel oid) of maak later nog wat heerlijke muffins!

-Goed nu weer terug naar de muffins... Het beslag zit nu in de vorm, leg bovenop elke muffin een amandel en schuif ze voor 25 minuten in de oven.

De muffins zijn een week houdbaar in de koelkast, maar wij zouden 't een prestatie van wereldformaat vinden als er dan nog wat ligt!

De dikgedrukte producten zijn (door aan te klikken) rechtstreeks te bestellen in onze Pure Generaties webshop!!!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page