top of page

Review ENERGY & Vegan


Een prachtig nieuw boek van Alexander Gershberg, viel alweer een tijdje geleden op mijn deurmat.

Mijn nieuwsgierigheid werd direct gewekt omdat er uit zijn vorige kookboek 'Vegan for friends' regelmatig gekookt is hier.

Tevens is Vegan for friends nog steeds verkrijgbaar in onze shop!


In 'Energy & vegan' gaat Alexander vooral in op 't feit, dat voeding zoveel meer is als voeding alleen. Het is een stuk levensenergie!

Met eten kunnen we zoveel invloed uitoefenen op hoe we ons voelen.

Hier sluiten wij ons natuurlijk volledig bij aan!

Alexander legt uit dat behalve de voedingswaarde, eten ook een bepaalde invloed heeft op ons humeur, onze gedachten en onze geest.

We voelen ons sterk en gezond na een heerlijke, voedzame maaltijd, maar we voelen ons sloom na een zware maaltijd.

Dat is gezond verstand!

In dit boek worden een aantal voedingsleren belicht zoals die van Hippocrates, Rambam, Ayurveda en de Chinese geneeskunde.

In elk van deze systemen worden mensen en eten in bepaalde types of categorieën geplaatst. Met als doel; juiste voedsel bij de juiste persoon. In dit boek vind je een frisse mix van een gloednieuw en oeroud perspectief op voedsel en koken.


In de inleiding van dit boek wordt nader ingegaan op de oosterse kijk op voedsel. Waarin je voedsel in Yin en Yang kan indelen. Zie de foto's voor een kleine uitleg.

De hoofdstukken in dit boek zijn ingedeeld met energievormen die overeenkomen met de elementen: licht, oppeppend, ontspannend, krachtig, diep.


In het schema op de foto kun je zien hoe je gemoedstoestand een teken kan zijn, om uit een bepaald hoofdstuk te koken en dit gerecht je dus kan ondersteunen op dat moment.


Zelf vond ik 't heel eerlijk gezegd, wel zoeken naar wat gerechten die mijn kindjes ook willen eten, maar uiteraard heb ik er 2 gevonden en gemaakt.

Had ik puur alleen voor mezelf gekookt, dan had ik wel wat meer (nieuwe) smaken willen proberen, dit komt vast in de toekomst nog.

Uit 't hoofdstuk 'ontspannend' maakte ik de Marak Katom; soep van oranje groenten. Een lekkere romige soep met een rijke smaak. Ik kan mij er veel bij voorstellen dat deze soep een vorm van ontspanning kan brengen!

Uit 't hoofdstuk 'krachtig' maakte ik de Gigantische Gadogado met pittige pindasaus. Ik paste 't recept ietsje aan omdat ik geen daikon kon vinden, maar het resultaat was er niet minder om. Heerlijk eten dit en ook helemaal goedgekeurd door de kindjes!

Het is een prachtig boek (met mooie foto's) voor iedereen die interesse heeft in de filosofie achter voeding en voor mensen die eens wat anders op tafel willen zetten, want een diversiteit aan ingrediënten is gegarandeerd!

Voor veel recepten is 't wel van belang dat je uitgebreid de tijd neemt, voor een druk gezinsleven zijn de gerechten wat minder geschikt..


Dankjewel voor 't opsturen karakter-uitgevers en voor 't van een andere kant belichten van voeding Alexander!


留言


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page