top of page

Boekreview "Taart uit de blender".


"Mixen in de oven zetten en klaar" van Guillaume Marinette.

Voor veel mensen is dit waarschijnlijk hét ideale kookboek, want wie wil er nou niet een taart (zoet/hartig) binnen een half uurtje op tafel hebben staan? Het kan met de recepten in dit boek!

Het boek begint met wat tips en trucs, zodat je taart niet kan mislukken. De recepten zijn bijvoorbeeld geschreven voor 't bakken met een siliconen bakvorm, maar gebruik je die niet, dan lees je hier dat je dan 10 minuten extra bij de baktijd moet optellen.

De recepten in dit boek zijn niet per definitie glutenvrij/suikervrij en vega/vegan maar je kunt erg makkelijk de ingrediënten vervangen en of weglaten.

De eerste reeks recepten in het boek zijn zoet, een aantal titels:

- Praliné- chocolade en hazelnoot taart

- Beurre noisette en amandel taart

- Ricotta en mandarijn taart

- Appel en speculaas taart (deze maakte ik, lees hieronder!)

- Vijg en walnoot taart

De hartige recepten zien er ook enorm lekker uit, hieronder een aantal titels:

- Kerstomaat en pesto

- Flespompoen en walnoot

- Ui en geitenkaas

- Courgette en spekjes

- Spinazie en zalm

In totaal tref je 33 recepten aan in dit boek, genoeg lekkers om mee aan de slag te gaan!

Voor deze review bakte ik voor Kick's verjaardag de appel en speculaasjes taart, dit geheel op Kick's verzoek want deze vond hij er zo lekker uitzien!

Ik verving wel wat van de ingrediënten; plantaardige melk ipv gewone melk, kokosbloesemsuiker ipv geraffineerde suiker, glutenvrije speculaasjes ipv gewone speculaasjes en ik bakte met speltmeel.

Doordat ik bakte in een quichevorm, was de oventijd iets langer, maar alsnog was de taart makkelijk gemaakt. Ennnn nog belangrijker; hij viel goed in de smaak!

Echt een aanrader dit leuke boek, ook om cadeau te geven!

Google even voor de verkooppunten, of vraag ernaar bij je lokale boekhandel..

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page