Mushrooms 4 life!

November 6, 2019

De herfst is nu officieel van start gegaan. Het seizoen van vallende blaadjes, de eerste najaarsstormen én de paddestoelen

 

De “moderne” geneeskunde heeft zijn vooruitgang geboekt door ontdekkingen die gebaseerd zijn op schimmels en paddestoelen. 

 

We staan er niet dagelijks bij stil, maar zonder antibiotica zou onze hele maatschappij er anders uitzien. 

Antibiotica maar ook statines (cholesterol-remmers, worden door meer dan 1 miljoen Nederlanders dagelijks geslikt) zijn gebaseerd op schimmels en paddestoelen.

Als je gezond leeft, fit bent en gevarieerd eet, heb je in principe geen vitaminepillen of andere supplementen nodig. Toch kunnen sommige voedingssupplementen een waardevolle aanvulling zijn op de vitaminen en mineralen die je uit je voeding haalt. 

 

Je kunt best wel stellen dat paddestoelenextracten en -poeders als supplementen geen bijwerkingen hebben. 

Met een mooie term zeggen we dat paddestoelen werken als een “Biological Response Modifer”.

Dit betekent dat paddestoelen (of beter: de poeders of extracten hiervan) de reacties van ons lichaam optimaliseren en hierbij rekening houden met onze natuurlijke grenzen.

Wanneer je bijvoorbeeld de Reishi paddestoel in poedervorm inneemt omdat je ‘burnout’-klachten hebt, vergroot dit jouw afweer, maar bijeffecten als allergie o.i.d. zijn er niet. 

 

Reishi, Shiitake, Maitake, Cordyceps, Lions Mane.....al deze "mushrooms" behoren tot de adaptogene paddestoelen; de stresskillers

Hun magie voltrekt zich op celniveau, het zijn geen pleisters op symptomen maar ze pakken de klachten daar aan waar ze beginnen. 

 

In principe beïnvloeden alle medicinale paddestoelen je VERTERINGSSTELSEL, IMMUUNSYSTEEM en ENERGIE positief. 

REISHI is de koningin onder de paddestoelen. 

Volgens onderzoekers, is Reishi hét antwoord bij (chronisch) slaaptekort en de daaruit voortkomende klachten zoals een slecht humeur, pijnlijke gewrichten, obesitas en in het ergste geval zelfs kanker. 

Doordat reishi je zenuwtelsel tot rust brengt, wordt je slaappatroon weer normaal.

In reishi zit daarnaast het stofje ganoderic acid, wat onder andere hooikoorts draaglijk maakt.

SHIITAKE heeft veel anti-oxidante eigenschappen en medicinale eigenschappen  die goed helpen bij ontstekingen van de bovenste luchtwegen, verminderde bloedcirculatie, leverstoornissen, vermoeidheid, uitputting, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen en om de ''Q'' of levensenergie nieuw impuls in te blazen. Shii-take is goed tegen bacteriën, virussen en schimmels.

CHAGA zit vol met de antioxidant melanine. Deze tovert de teint op je huid, maar het beschermt en regenereert ook DNA. Voor je huid betekent dat minder (ouderdoms)vlekjes en een zachtere huid, voor je haar minder zonschade.

Het is daarom niet alleen een natuurlijk anti-aging middeltje, maar helpt ook goed bij eczeem

In de 16e eeuw werd chaga op grote schaal gebruikt in Rusland en Noord-Europa om zijn medicinale eigenschappen.

Het werd onder andere ingezet bij tumoren. Deze geneeskrachtige werking wordt door modern wetenschappelijk onderzoek bevestigd. De wetenschap heeft geconcludeerd dat chaga een sterke antioxidant is met kankerbestrijdende en antivirale eigenschappen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Chaga geneeskrachtig werkzaam is bij hart-en vaatziekten, suikerziekte, psoriasis en aids. 

CORDYCEPS is een kostbare medicinale paddestoel die in China en andere Aziatische landen al meer dan 2000 jaar als tonicum wordt gebruikt om de gezondheid en vitaliteit te verhogen, veroudering tegen te gaan en uiteenlopende (leeftijd gerelateerde) ziektebeelden te behandelen. 

 

Cordyceps wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) onder meer ingezet om de ‘Nier’- en ‘Long’- meridiaan te versterken en vermoeidheid, nachtzweten, lage rugpijn, verminderd libido, impotentie, hyperglycemie, hyperlipidemie, uitputting door ernstige ziekte, luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, nierziekten en leverziekten te behandelen. 

 

Bij chronisch vermoeide ouderen namen klachten zoals vermoeidheid, koude intolerantie, duizeligheid, oorsuizen en geheugenproblemen vergeleken met de controlegroep significant af door het gebruik van Cordyceps. 

Cordyceps sinensis stimuleert de aangeboren immuniteit en heeft onder meer een anti-schimmel, anti-virale, antibacteriële (waaronder Clostridium, Streptococcen) activiteit.

LIONS MANE ‘The Mountain Priest Mushroom’ wordt van oudsher beschouwd als de paddestoel voor cognitieve en zenuwgezondheid. 

 

LIONS MANE; 

-Verbetert geheugen- en hersenfunctie

-Verbetert de focus

-Vermindert angst en depressie

-Verhoogt het immuunsysteem

-Ondersteunt maag- en darmstelsel

-Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

-Verbetert het metabolisme

MAITAKE werkt weerstandsverhogend. Het is een bewezen anticarcinogeen; het remt het ontstaan van kankercellen. Wanneer kanker eenmaal in het lichaam zit dan remt het de groei en verspreiding van kankercellen. Daarnaast is deze paddestoel antiviraal, antibacterieel en ontstekingswerend.

 

Al dit, samen met onderstaande, maakt het vast duidelijk waarom wij voor deze paddestoelen supplementenlijn hebben gekozen in onze webshop:

 

MUSHROOMS4LIFE! 

 

-Ontwikkeld door natuurgeneeskundigen

-Natuurlijk en puur

-Maximaal gehalte aan voedingsstoffen 

-100% biologisch

-Vegan 

-100% paddenstoel

-Vrij van additieven

 Vrij van hulp- en vulstoffen

 

https://www.puregeneraties.nl/mushrooms-4-life

Heb je vragen over de werking van deze supplementen, waar ze specifiek voor in te zetten zijn....stel dan je vraag hier!

 

 

 

 

 

Please reload

Populairste blogs

Speculaas muffins met amandelspijs!

November 16, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne