Boekreview Appeltaart bij Janneke thuis (Janneke Philippi)


Zoals jullie weten review ik regelmatig boeken voor Karakter Uitgevers, maar toen dit boek op de mat viel begon ik spontaan te kwijlen; APPELTAART, je wil ze direct allemaal (NU!)! Perfect getimed nu de herfst haar intrede doet.

Appeltaart is 't 4e boek van Janneke Philippi in de serie 'Janneke thuis', 't is een volledig herziene versie van de eerdere bestseller, waar meer dan 15.000 exemplaren van werden verkocht!

Sommige recepten zijn herzien, andere bestaande, maar ook staan er veel nieuwe recepten (VEGAN/GLUTENVRIJ) in dit boek.

Het boek is geschikt voor de beginnende als gevorderde bakker, nou dat heb ik voor jullie uitgeprobeerd hoor!

Lees vooral even helemaal tot onderaan, want ik mag van Janneke een RECEPT met jullie

delen!!

Het boek is echt prachtig om door te bladeren, foto's waar 't water je van in de mond loopt, echt! 

Opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

-Praktische tips

-Appels

-Appeltaarten

-Appelcakes 

-Appeldesserts

-Appelbrood

-Klein appelgebak

-Register 

-Praktische tips:

Hoe fijn is 't om even van de expert te lezen wat voor boter je moet gebruiken, welke bakvormen 't meest geschikt zijn, wanneer je taart gaar is etc.

Ik vond vooral 't item over dat deeg moet rusten een eye-opener.

-Appels:

Wat voor soorten appels zijn er en wat is hun specifieke smaak en toepassing, ideaal zo'n overzichtje.

-Appeltaarten:

Uit dit hoofdstuk maakte ik 2 recepten, de eerste is de 'appel-notentaart'.

Een plaatje om te zien al zeg ik 't zelf, maar de smaak is ook heel goed, ik maakte deze taart met speltbloem (volle nootachtige smaak) en gebruikte ipv gewone suiker, kokosbloesemsuiker, je blijft een healthy lifestyle blogger of niet.. ;-)

Het is geen moeilijke taart om te maken, vooral niet omdat ik niet aan 't uitrollen van 't deeg deed (sorry!), maar 'm gewoon vormde in de springvorm.

Wel deed ik er iets langer over dan de aangegeven 25 minuten, maar dat kan ook aan mijn handigheid liggen.. ;-)

Deze taart heb ik door diverse mensen laten proeven en hij viel goed in de smaak! Wel heel erg machtig, dus neem een klein stukje óf gewoon als ontbijt of lunch zoals ik deed..

Het 2e recept uit dit hoofdstuk wat ik maakte, is de 'Brosse appelkoek'.

Het recept is gemaakt met zelfrijzend bakmeel. Ik stelde dit zelf samen door bloem (glutenvrije-) te mengen met bakpoeder (wijnsteenbakpoeder), deze tip van Janneke lees je ook in 't boek.

Verder verving ik de suiker wederom door kokosbloesemsuiker.

Echt mensen dit wil je hoor, wát een lekkere koek, ook echt een aanrader voor in de trommel mee naar 't werk of naar school.