top of page

Review "De beste Freezer meals", heerlijke recepten om makkelijk vooruit te koken.


Onlangs ontving ik van Karakter uitgevers enkele culinaire + lifestyle boeken om te reviewen en de eerste die ik in deze blog ga reviewen is Freezer Meals! Geschreven door Karrie Truman, een blogger uit Amerika (Happy Money Saver).

Het boek sprak mij meteen heel erg aan, omdat wij binnen ons gezin heel veel invriezen om gedurende de drukke dagen iets minder gestrest te zijn met etenstijd.

Dingen voor ontbijt zoals pannenkoeken, cakejes en wafels, soep in portie verpakking voor de lunch en hele maaltijden voor 't avondeten.

Ook vries ik altijd maaltijden in voor Fien, al begint ze iets meer met ons mee te eten wanneer dit mogelijk is.

Voor wie is dit boek een echte aanrader?

Vooral voor drukke gezinnen, maar eigenlijk wel voor iedereen die na een drukke (werk)dag niet gestrest in de keuken wil staan omdat er nog een gezonde avondmaaltijd geproduceerd 'moet' worden!

Het boek begint heel praktisch met van alles wat je moet weten over 't invriezen van eten, wat je nodig hebt etc.

Bij de 10 diepvriesfabels zitten echt wat goede eye-openers. Bijvoorbeeld dat een diepvriesmaaltijd niet vers smaakt, dat 't voor jouw gezin niet geschikt is omdat jullie verschillend eten (bijv ivm allergieën), of dat je een extra diepvries nodig hebt om dit te kunnen bewaren.

Karrie legt uit waarom dit fabels zijn en verwijst naar verdere hoofdstukken in dit boek.

De weetjes of je iets kunt invriezen en vooral hoe lang alles houdbaar is (er staat een hele lijst in dit boek) vind ik wel weer erg handig omdat ik daar vaak over twijfel.

Er zijn dingen waarvan ik echt niet wist dat je dit kon invriezen, zoals ei, boter en zelfs kaas!

Waar ik persoonlijk nooit over na heb gedacht is hoe lang iets moet ontdooien, op welke manier je iets moet ontdooien en hoe je bepaalde gerechten 't beste kunt opwarmen.

De tips die Karrie hierover geeft, maken met name dat je gerechten hun optimale smaak bewaren en of je maaltijd dus een succes wordt!

Ook legt ze uit als je iets vergeten bent uit te halen (jep, ben ik vaak schuldig aan), hoe je dit dan toch kunt bereiden die dag.

Handig!

Na al deze tips en uitleg beginnen de recepten, deze zijn als volgt ingedeeld:

 • Soepen/Stoofpot

 • Gevogelte

 • Varkensvlees

 • Rundvlees

 • Vis/zeevruchten

 • Vegetarisch

 • Bijgerechten

 • Nagerechten

 • Basisrecepten (handig! altijd sausjes ed op voorraad!)

Er staan 100 recepten in dit boek met mooie bijbehorende food-foto's, dus genoeg inspiratie om even mee vooruit te kunnen!

Welke spreken mij aan?

Quiche met zongedroogde tomaten, Kaas-aardappels (bijgerecht) en de Vegetarische rode saus.

Er staan ook nagerechten in dit boek, maar dan zou ik toch 't eea aan de ingrediënten veranderen omdat er suiker in verwerkt zit.. ;-)

Voor mijzelf en mijn gezin heb ik redelijk wat tips genoteerd, want zo gezegd vriezen wij veel in, maar 't kan zeker nog efficiënter en praktischer!

Vooral 't weetje over bijvoorbeeld rijst invriezen (zodat 't niet papperig wordt met opwarmen) ga ik onthouden!

Hele kleine kritische noot; het boek bevat wel heel veel recepten met vlees en daarom ga ik niet heel veel recepten maken.

Al is dit met veel gerechten uiteraard wel mogelijk als je dit vervangt met een vleesvervanger of 't gewoon weglaat.

Graag maak ik daarom 1 van jullie blij met dit boek, dus overtuig mij van 't feit waarom jij dit boek echt moet hebben!

(reacties mogen jullie achterlaten onder 't bericht op onze FB-pagina en Instagram-post, de winactie loopt t/m 27-1-2019)

Liefs, Kim

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Instagram Icon
bottom of page