Supersnelle (vegetarische) quiche

June 2, 2018

Vinden jullie een quiche ook zo lekker?

 

Maar denken jullie ook altijd dat dit veel tijd kost om te maken én niet zo gezond is vanwege de bodem?

Dit recept laat ’t tegendeel zien van beide....het enige wat we nog willen toevoegen is: snel maken en van gaan genieten!

 

Tip: ook ideaal voor kinderen, ’t ‘verstoppen’ van veel groenten gaat gemakkelijk en welk kind wil nou geen taart voor ’t avondeten?? Nou Kick van 3,5 zeker wel, hij heeft al meerdere keren zitten smullen! 

 

Benodigdheden:

 

-Quichevorm van ongeveer 24 cm

-Oven

 

Ingrediënten:

 

Bodem:

-200 gram havermeel (dit kun je heel eenvoudig zelf maken door havervlokken fijn te malen in de keukenmachine)

-140 gram amandelmeel

-1 biologisch of rondeel ei

-60 ml water

-3 eetlepels gesmolten extra vierge kokosolie

-Snufje Keltisch zeezout 

 

 

Vulling:

​-Grote zak roerbak-groenten (of groenten zelf snijden maar dan is hij niet meer supersnel ;-) let wel op dat sommige groenten veel vocht afgeven en de quiche daardoor ‘slap’ wordt, denk aan courgette)

-Uitje

-Teen knoflook

-Paar groene asperges

-Vegetarische spekjes

-4 biologische of rondeel eieren

-300 ml (plantaardige) melk

-Italiaanse kruiden 

-½ theelepeltje Kurkuma

-½ theelepeltje paprikapoeder 

-Snuf peper + Keltisch zeezout 

 

Bereiding:

 

-Zet een pannetje op waarin je de kokosolie zachtjes laat smelten.

-Kneed daarna van alle ingrediënten voor de bodem een mooi deeg.

-Vet je vorm in met  kokosolie en bekleed de bodem + zijkanten met ’t deeg.

-Zet de vorm in de koelkast.

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Snij de ui + knoflook fijn en fruit deze aan, voeg de spekjes toe en bak deze een paar minuutjes tot ze iets krokanter zijn.

-Voeg je roerbakgroenten toe en bak dit kort even mee. 

-Kluts de eieren met de melk + kruiden.

-Pak je quichevorm met deeg uit de koelkast en stort je roerbakmengsel hierin.

-Verdeel je ei-mengsel hierover en leg de asperges bovenop.

-Bak de quiche in ongeveer 30 minuten af in de oven.

Tip: Lekker met een groene salade erbij voor ’t avondeten, maar ook overgebleven puntjes zijn lekker om (koud) op te eten bij de lunch!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Populairste blogs

Pink-oats-bowl!

December 4, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne