top of page

Bananencake variatie! (glutenvrij/lactosevrij/exorfinevrij)


Er staat al een meeeeeega-lekker recept voor bananencake op onze website (klik hier) maar soms wil je lekker wat afwisselen toch? Dus bedacht ik (Kim) een nieuw recept voor een lekkere bananencake, ook deze is glutenvrij en suikervrij, dus geniet er lekker op elk moment van zouden wij zeggen!

Benodigdheden: - Oven - Cakevorm - Grote mengkom - Garde - Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten: - 3 biologische bananen - 3 biologische of rondeel eieren - ongeveer 75 gram pecannoten of walnoten - 3 grote medjool dadels of 5 kleine dadels - 150 gram amandelmeel - 2 theelepels wijnsteenbakpoeder - 30 gram kokosvezels - 1/2 theelepel Keltisch zeezout - 1,5 theelepel koekkruiden

Verwarm je oven voor op 170 graden.

Pak je keukenmachine of staafmixer en pureer de bananen en dadels tot je een gladde substantie hebt.

Giet je mengsel in een grote mengkom en mix met een garde 1 voor 1 de eieren door je mengsel. Daarna voeg je je meel, bakpoeder, kokosvezels, koekkruiden en zout toe en meng dit goed door elkaar.

Voeg je gehakte noten toe en giet 't mengsel in je vorm.

Bak je cake in ongeveer 40 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat 'm afkoelen in de vorm.

(euhm kun je niet wachten, wat wij heel goed begrijpen, stort 'm uit je vorm en val direct aan, maakt 't jou uit welke vorm hij heeft! ;-) )

Tips: - Uiteraard kun je variëren met je meelsoort of een combi maken. Zelf doe ik wel eens 50% amandel 50% boekweit, dan wordt hij iets steviger. - Wissel af met notensoort of mix alle soorten. - Zoals ook geldt bij mijn andere bananencake-recept; stukjes pure chocolade toevoegen maakt éxtra lekker.

Deze variant is zeer geschikt voor een speciale gelegenheid (die je overigens elke dag zelf kan creëeren.. ;-) )


Tip: de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page