top of page

Humkessoep- the modern way!


Afgelopen week kregen wij oa een grote zak snijbonen uit een moestuin van een bevriend echtpaar, echter, wat gaan we daar nou mee maken?

Gewoon koken dat is niets voor ons, dus mijn (Kim) hersenen gingen draaien, ik dacht eerst aan een wokschotel, maar 't al iets herfstige weer nodigde meer uit voor een soep!

Vroeger waren wij beiden al erg dol op de Humkessoep (Humkes zijn letterlijk snijbonen!) van mijn oma en deze goot ik in een modern jasje, 't resultaat was een heerlijke licht-pittige-gebonden soep, waar meerdere van jullie aangaven graag 't recept van willen ontvangen, dus bij deze: Benodigdheden: - snijplank - dunschiller - grote soeppan - staafmixer Ingrediënten: - +/- 400 gram (biologische) snijbonen - 2 medium zoete aardappelen (oranje van binnen!) - 3 (biologische) grote wortels - 2 miso-bouillonblokjes zonder gist - flink wat gemalen peper - Keltisch zeezout (naar smaak) - peterselie - bieslook - water

Maak alle groenten schoon en snij ze in kleine blokjes, de snijbonen 'knakte' ik 3 à 4 keer doormidden.

Spoel 't een keer na onder de kraan en zet (net) onder water.

Breng dit aan de kook en voeg de soepblokjes toe, laat 't ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar genoeg zijn om te pureren.

Voeg de peper toe en pureer de soep goed met een staafmixer.

Zet je soep daarna op zacht vuur en proef even of er nog wat Keltisch zeezout bij mag. Voeg ook de rest van de kruiden toe en laat 't nog even een paar minuutjes pruttelen. Serveer met heerlijke speltsoepstengels of een broodje naar wens met heerlijke (room)boter!


Tip: de groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct te bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page