Mason-jar quinoa-salade met fruit (kip) spies

September 20, 2017

Ooohhhh mensen.....als je dit bedenkt dan denk je dat 't lekker gaat worden, anders ga je 't uiteraard niet eens proberen....maare als 't dan zó uitpakt dan wil je zonder overdrijven wel van de daken schreeuwen dat iedereen dit MOET proberen!

 

Lekker als lunch (to-go) maar ook zeer zeker als lauwwarme diner-salade en zowel vega als met een stukje kip te eten.

Benodigdheden:
- grote mengschaal
- waterkoker
- snijplank
- saté-prikkers

Ingrediënten (4 pers lunch, 2 pers diner):

- 2 zakjes quinoa (130 gram), wij raden dit ten zeerste te maken met onze nieuwe zakjes biologische quinoa, dit vanwege 't gemak (kokend water erop en klaar, dus niet 3 keer afspoelen, laten overkoken (want deksel op pan) en laten aanbranden) en omdat ze al zó lekker op smaak zijn (wij gebruikten van beide smaken 1 zakje)
- 2-3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 potje (biologische) kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 200 gram granaatappelpitjes
- verse of gedroogde bieslook
- 1 (biologische) komkommer
- zakje pijnboompitjes
- 2 (biologische) nectarines
- muntblaadjes minimaal 8
- gemalen peper (naar smaak)
- keltisch zeezout (naar smaak)
- eventueel stukje gerookte (biologische) kipfilet of voor de vegetariërs een stukje tomaat

Maak de zakjes quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (gekookt water toevoegen, paar minuutjes laten wellen en klaar!) en voeg deze samen in een grote mengkom. Voeg de olijfolie, kikkererwten, granaatappelpitjes en kruiden toe. Snij de komkommer in lange repen en verwijder de zaadlijsten met een lepel, snij daarna in kleine blokjes en voeg ook toe aan de salade.

Breng de salade op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan en snij ondertussen de nectarines in blokjes en eventueel ook de gerookte kipfilet en rijg deze om en om met de muntblaadjes aan een prikker. Serveer de salade leuk in een mason-jar, top af met wat extra bieslook en de pijnboompitjes en leg op elke een lekker spiesje.

We zouden jullie haast de opdracht geven dit ZEKER te maken.. ;-) Heel graag horen we wat jullie hiervan vonden!

Please reload

Populairste blogs

Pink-oats-bowl!

December 4, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne