Kim's zwangerschap 15 t/m 21 weken


Zoooo dat werd echt wel weer tijd voor een nieuwe zwangerschaps-update he mensen, inmiddels alweer 21 weken onderweg, wat vliegen de laatste weken voorbij!

Een goed teken uiteraard, want als je je goed voelt dan vliegt de tijd, in ’t begin als je je moe en met vlagen naar voelt, dan kruipt de tijd voorbij, vast herkenbaar voor veel (aanstaande) moeders hier.. ;-)

Gelukkig zijn we nu aanbeland in een fase van volop energie, alles weer kunnen eten, geen misselijkheid meer en de vermoeidheid is weer normaal, heerlijk!

De belangrijke 20-weken echo ligt achter ons en wat heerlijk om te zien hoe goed ’t kleintje groeit en dat alles in aanleg goed aanwezig is.

Ook kregen we te horen dat Kick een zusje krijgt en wij een dochtertje, erg leuk!

Ondanks dat het wat mij betreft echt helemaal niks uitmaakt of ’t een jongetje of meisje is, wil ik ’t wel graag weten, voor mij gaat ’t zoveel meer leven vanaf dat ik dat weet en ook voor Jan geldt dat.

Uiteraard zijn we al een lijstje aan ’t aanleggen van leuke namen, wat wij bij een meisje echt makkelijker vinden, maar een echte voorkeur is er bij mij nog niet, bij Jan geloof ik wel, maar we hebben gelukkig nog even de tijd om dit besluit te nemen.

Gaat wel lastig worden dat we ’t straks niet, net zoals tijdens de vorige zwangerschap, hardop kunnen uitspreken, want nu zou Kick dat direct oppakken en herhalen waar andere mensen bij zijn, puntje van aandacht dus! ;-)

Tijdens de vorige blog stelde ik mijzelf als doel, om weer eens een salade te eten en een smoothie te proberen, nou die test heb ik glansrijk doorstaan hoor, inmiddels ontbijt ik weer met regelmaat met deze energie-gevende smoothie waar ik nu wat extra proteine-poeder aan toevoeg omdat zwangere vrouwen een grotere eiwit-behoefte hebben.

Erg blij dat we nu een heerlijke zuivere poeder in ons assortiment hebben van New Care.

Ook een salade gaat weer goed, alhoewel mijn behoefte zich nu ook gewoon weer aanpast aan de jaargetijde en terwijl ik deze blog schrijf is ’t volop herfst qua weer, dus dan hebben wat meer verwarmende gerechtjes mijn voorkeur!

Mijn bloeddruk is nog laag, maar zoals ik al eerder schreef is dit iets wat bij mij past en gelukkig heb ik er totaal geen last van gehad deze zwangerschap. Ook de ‘gevreesde’ dip rondom de 20-weken is uitgebleven en dat is toch wel heel fijn voor een zelfverzekerd gevoel.

Dit is wel iets waar ik voor mijn zwangerschap over na heb gedacht, hoe doe je dat als je op ‘zwart’ gaat en er loopt nog een peuter rond, die ook naar school moet worden gebracht? Gelukkig waren dit geen erge zorgen vooraf of zo, dit kon ik goed loslaten omdat mijn bloeddruk zoveel meer stabieler is dankzij de Pulse-8, dus ik had er eigenlijk wel vertrouwen in dat dit gedurende de zwangerschap zo zou blijven.

Gaat ’t nou allemaal zo makkelijk tijdens deze zwangerschap? Nou dat niet helemaal, want uiteraard is ’t gewoon een feit dat ’t lichamelijk wat zwaarder is omdat er ook een peuter rondloopt.

Een heel zelfstandige en makkelijke peuter dat gelukkig wel, maar wel één die behoorlijk wat verzoekjes heeft voor eten, drinken, rondjes fietsen etc. en die naar school moet worden gebracht en ’s avonds naar z’n bed.

Normaliter iets waar mijn lichaam inmiddels op is ingesteld (mits ik ook rust neem), maar als je zwanger bent en alles wat ‘weker’ is qua gewrichten/banden, dan is dit wel eens een opgave, ook voor mij. Gelukkig is er indien nodig altijd iemand (mijn moeder en uiteraard ook Jan) die mij kunnen ontzien wanneer dat nodig is, een hele fijne gedachte.

Ook deze blog sluit ik af met wat leuke feitjes/weetjes:

Eten koken gaat weer helemaal goed, mits er geen ‘walm’ in huis blijft hangen kan ik ’t goed verdragen gelukkig

 • De ‘sinas-cravings’ zijn stukken minder, maximaal een glas per week nu, dus helemaal prima

 • Van de week woog ik mij sinds lange tijd een keer en voor de ‘fit-girl’ in mij is dat even een dingetje, maar uiteraard weet ik dat dat een heel goed doel heeft en dat ’t er ook allemaal wel weer afgaat, maar 8,5 kilo erbij is even slikken..

 • Kick’s wens tot de 20-weken echo was een broertje, dus enigszins huiverig vertelden we hem dat hij een lief klein zusje kreeg en wonder boven wonder was hij direct heel blij en vond hij een zusje heeeeel lief en heeeeel schattig

 • De gewone jurkjes met stretch, die ik dacht nog best lang door te kunnen dragen gedurende de zwangerschap, worden wat krapjes, dus ik heb inmiddels alvast af en toe wat ‘nieuws’ aangeschaft voor de herfst/winter. Tussen aanhalingstekens want meestal snuffel ik lekker op marktplaats! Ook shopte ik online (Bonprix) een jas, want er is geen jas meer die ik nog dichtkrijg en dat is af en toe al best fris! Gelukkig kan ik deze winterjas straks ook gebruiken met een tussenstuk als ik ons kleine meisje ga dragen.

 • Een cappuccino of kopje koffie (beide cafeïne-vrij) gaat er sinds de vakantie af en toe wel weer in, echt wel weer iets waar ik af en toe van kan genieten

Vanaf ’t begin van de zwangerschap heb ik al erg zere/gevoelige borsten, ook nu nog, maar ’t is stukken minder sinds ik weer goed borstel elke dag voor ’t douchen met deze borstel. Na ’t douchen smeer ik buik + borsten in met argan-olie, heerlijke geur en goed voedend

 • De baby voelde ik ’t eerst met 12-weken, maar dit was wel nog erg onregelmatig. Vanaf 15 weken voelde ik duidelijk ’t omdraaien en de schopjes en inmiddels is ’t een vast patroon geworden als ik even rustig naar achteren ga zitten, dat ze wakker wordt en lekker gaat bewegen. Ook geeft ze duidelijk aan als ik te ver naar voren geleund zit en te weinig ruimte krijgt.. ;-)

 • Na 2 weken gebruik van de multi voor mama’s had ik alweer lange, sterke nagels, waarschijnlijk toch in ’t begin een klein tekort in de b-vitaminen opgebouwd, fijn om te weten dat alles nu weer in balans is

Hopelijk vonden jullie ’t weer leuk om even bij te lezen over mijn zwangerschap. Hebben jullie nog speciale vragen of verzoekjes aan mij die ik kan beantwoorden of uitwerken voor de volgende blog?

Misschien al iets over hoe ik dingen na de zwangerschap ga doen/aanpakken?

Liefs Kim

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Instagram Icon
 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG