top of page

Review '100% (op)voeden'


Zullen we beginnen met een groot applaus voor Dayenne Bos?

Het eerste boek wat op een leuke manier alle belangrijke aspecten qua voeding aantipt van voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap, gezonde voeding voor je kindje, de eerste hapjes vanaf 6 maanden, tot ’t mee-eten met ’t gezin.

Mensen wát een verademing dat dit boek álle aspecten behandeld waar wij zelf ook altijd proberen de aandacht op te vestigen bij toekomstige/jonge gezinnen!

Toch moeten we dit boek geen tekort doen door hem alleen maar te associëren met (toekomstige) gezinnen, want de hele uitleg achter de basis-voedingsmiddelen en alle heerlijke recepten die allemaal passen binnen een orthomoleculaire leefwijze, dit boek is geschikt voor een veel groter publiek!

Zelf zouden wij ‘m zeker aanraden aan iedereen die bijvoorbeeld nog maar net kennis heeft gemaakt met een orthomoleculaire lifestyle, bijvoorbeeld via een orthomoleculair voedingstherapeut of mensen die met dit boek een pure onbewerkte/orthomoleculaire lifestyle willen introduceren in hun eigen lifestyle.

Dit boek bevat maar liefst 80 (!!) heerlijke en zeker niet moeilijke recepten, dat je wel even vooruit kan!

Wie is Dayenne Bos, de schrijfster van dit boek?

Dayenne is Natuurvoedingsadviseur, orthomoleculair voedingstherapeut én moeder. Wellicht kennen (volgen) jullie haar via haar inspirerende blog; dayennefoodblog.com. Ze vindt ’t belangrijk dat mensen bewust met voeding omgaan en haar uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure, gezonde gerechten moet kunnen maken. Iets waar wij ons uiteraard helemaal bij aan kunnen sluiten!

Indeling van ’t boek:

Het boek begint bij zwanger (worden), gezonde voeding (tijdens de zwangerschap), gezonde voeding voor je kindje, darmflora, bijvoeding, vegetarisch eten met kinderen, boodschappenlijst (basis), de eerste hapjes (vanaf 6 mnd), mee-eten met ’t gezin (vanaf 9 mnd), recepten vanaf 9 mnd, bijna volledig met de pot mee-eten (vanaf 12 mnd), recepten vanaf 12 mnd, helemaal met de pot mee-eten (vanaf 18 mnd). Vergis je niet in de indeling, de recepten die gegeven worden vanaf 9 mnd, zijn ook zeer geschikt voor volwassenen, bij elk recept in dit boek staan verschillende opties en mogelijkheden. De 80 (!) recepten in dit boek zijn allemaal vrij van gluten, geraffineerde suikers en koemelk.

Het boek is zo leuk vormgegeven, met mooie heldere foto’s en vrolijke kleuren, echt een heerlijk boek om steeds weer opnieuw door te bladeren en dat deden wij beiden de afgelopen weken dan ook regelmatig!

Ik (Kim) maakte al een aantal recepten uit dit boek en stuk voor stuk was ik mega-enthousiast over de goede uitleg in de recepten en de uiteindelijke smaak:

Kefir-‘zuurdesem’brood

Jaaaa een eigen brood bakken stond al lang op mijn ‘to-bake’lijstje maar steeds kwam ’t er niet van, maar toen ik dit heerlijke recept zag, ben ik ervoor gegaan. Het kneden vond ik lichamelijk gezien een karwei en laat ik de volgende keer door de broodbak-machine doen, maar wat was ‘t ’t waard zeg, wát een heeeerlijk brood!

Ik heb er dagen van genoten, at ’t met een plakje bio jonge kaas of lekker met wat suikervrije aardbeienjam, maar ook gewoon met wat bio roomboter erop is hij al heerlijk. Een echte aanrader dit brood, waar je je darmen énorm blij mee maakt!

Banaan-kaneelcakejes

Nog net voor Pasen maakte ik samen met Kick (makkelijk receptje!) deze heerlijke cakejes in een leuke paasei-vorm. Het fijne van dit recept vind ik dat er geen enkel zoetmiddel wordt gebruikt behalve de bananen zelf, maar omdat deze ook veel voedingsstoffen (én vezels) toevoegen vind ik dat top in een recept. De cakejes zijn heel eenvoudig te maken en zijn zo heerlijk smeuïg, echt een heel fijn receptje voor elke dag!

Appelcake

Af en toe komt ’t bij ons voor dat de appels net even wat minder hard opgaan en toch wel aan hun ‘eindje’ zitten zeg maar, dus ik zocht specifiek een receptje uit met als hoofd ingrediënt appel. Ik had kleine appeltjes dus gebruikte de dubbele hoeveelheid van ‘t recept. Ik voegde er geen ahornsiroop aan toe, dit wordt aangegeven als optionele tip, maar wij vinden iets met banaan en appel altijd wel zoet genoeg. Ook deze cake werd heerlijk luchtig en was tevens favoriet bij de wat oudere man in huis en dus ook binnen mum van tijd op.

Wat staat nog op ons lijstje om zeer binnenkort te maken?

  • Banana (ice) pops; Kick begint telkens weer te watertanden als hij de foto bij dit recept ziet

  • Gevulde koeken; om mijn man gelukkig te maken enne mijzelf ook hoor

  • Spaghetti van zoete aardappel met gamba’s; Ik maak zelf wel vaak courgetti maar de variant met zoete aardappel wil ik steeds nog eens proberen

  • Burritobowl met zoete aardappel; We love ‘bakjes’eten!

  • Broccoli-cashewnoten-spread; Omdat een extra spread-recept voor op de cracker/brood/salade nooit weg is, maar eigenlijk wil ik alle spreads uit dit boek wel uitproberen

Dit boek gaat serieus de eerst komende maanden niet van mijn eettafel af, want ik hou van ’t bladeren in dit fijn geschreven en kleurrijke boek en wil alles maken wat erin staat!

Ook Daphne is helemaal weg van dit boek omdat ’t zo fijn is dat iemand zo’n compleet boek maakt vanuit de orthomoleculaire leefwijze, echt een boek wat zij in haar praktijk ook kan aanraden aan mensen, mensen zijn altijd opzoek naar goede recepten.

Ben je na ’t lezen van deze review net zo enthousiast geworden als wij over dit boek? Dan hebben we heel leuk nieuws, want vanaf NU is dit boek ook te koop in onze webshop, bestel ‘m snel en je kunt ook aan de slag met alle recepten en ervaren hoe lekker, makkelijk en leuk de pure keuken kan zijn!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page