Wilde zalm schotel voor 2 personen

April 21, 2017

Heb je een keer niet zoveel tijd om eten te maken of gewoon geen zin om lang achter/voor/aan 't fornuis te staan? Laat de oven dan lekker 't werk doen en 3 kwartier later, inclusief bereiding, heb je een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel staan. Eventueel kun je er nog een heerlijke groene salade bij maken.

Benodigdheden:
- 1 grote ovenschaal of 2 kleine
- 2 mengkommetjes
- oven

Ingrediënten:
- 2 moten wilde zalm (vriezer)
- groenten (ik gebruikte paprika, courgette, wortel, ui, broccoli, champignons)
- pakje (rijst-)room
- scheutje water
- groene kruiden (ik gebruikte een mix van Provençaalse kruiden en slakruiden )
- 2 eetlepels extra vierge kokosolie
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- peper
- keltisch zeezout (klik hier)
- paprikapoeder
- cayennepoeder (klik hier)
- kurkuma (klik hier)
- gemberpoeder (klik hier)

Werkwijze:
Verwarm je oven vast voor op 200 graden. Snij alle groenten in stukjes (wortel en broccoli klein/fijn) en leg deze in je ovenschaal(tjes). Mix in een kommetje 't mengsel wat je hier overheen schenkt van de (rijst-)room, groene kruiden en een beetje peper en Keltisch zeezout, ik voeg meestal nog een scheutje water toe omdat rijstroom vrij dik is. Doe de groenten in de ovenschaal(tjes) (wortel onderin) en giet 't mengsel over de groenten. Zet vast een pannetje op met de kokosolie om te smelten. Leg de moten zalm op de groenten. Maak vervolgens een marinade van de gesmolten kokosolie, geperste knoflook en de kruiden, deze hoeveelheid is een beetje op gevoel en voeg op 't laatst nog wat gemalen peper en Keltisch zeezout toe. Smeer dit op de zalmmoten. Zet de ovenschaal(tjes) in de oven en bak 't af, ongeveer 35 min dan zijn ze klaar om op te dienen, wij eten 't altijd lekker zo uit de ovenschaaltjes!

Please reload

Populairste blogs

Mushrooms 4 life!

November 6, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne