top of page

Yoni, de verantwoorde variant!!


Toen wij er achter kwamen dat de meeste tampons, maandverband en inlegkruisjes synthetische stoffen bevatten en meer dan dat, schrokken we.

Hier moeten we iets mee doen, zeiden Kim en ik tegen elkaar. Niet dat ik er nog gebruik van hoef te maken, maar dat doet er niet toe als je je ook verantwoordelijk voelt voor de gezondheid van anderen!

Het gebruik van een tampon is handig: het is klein, makkelijk mee te nemen en voel je niet zitten. Daarnaast worden vervelende geurtjes vaak buitengesloten. Maar wist je dat je van een tampon ernstig tot dodelijk ziek kunt worden? Dit heet tamponziekte oftewel Toxic Shock Syndrome (TSS). Vroeger, in de tijd dat ik nog tampons gebruikte, kwam tamponziekte vrij veel voor, in de periode dat sterk absorberende tampons populair waren en de voorlichting over het gebruik hiervan nog niet optimaal was. Een infectie met stafylokokken is het gevolg, waardoor bloedvergiftiging kan ontstaan.

Vooral het langdurig dragen van een tampon brengt een verhoogd risico met zich mee. In de jaren zeventig van de vorige eeuw zorgde de tamponziekte voor doden. Tegenwoordig komt de ziekte nog zelden voor, mede door een goede voorlichting over het gebruik van tampons en een sterk verbeterde aanpassing van tampons. Wanneer de ziekte wel voorkomt kan deze zeer snel en ernstig verlopen.

Het gaat erom dat er niet alleen plastics, maar ook resten van chloor en sporen van pesticiden worden terug gevonden in deze intieme producten. Deze stoffen horen niet thuis in of naast één van de meest absorberende delen van je lichaam.

Daarom hebben Kim en ik besloten om Yoni tampons te verkopen via onze shop.

Wij geloven dat elke vrouw zou moeten kunnen kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere tampons.

Toxic-free?

Jazeker, toxic-free! De tampons van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun synthetische tegenhangers.

Yoni producten bevatten geen plastics of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden.

Daarnaast zijn deze producten biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu.

Wij willen dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere producten.

Yoni tampons zijn gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen.

Momenteel zijn er 3 maten Yoni tampons: Light, Medium en Heavy.

Wij raden aan uit gezondheidsoverwegingen om een zo laag mogelijk absorptievermogen te kiezen en om regelmatig je tampon te verwisselen.

Wij hebben in onze shop voor de tampons van Yoni gekozen omdat deze tampons zijn gemaakt van biologisch katoen, wat ademend en hypo-allergeen is. Doordat Yoni tampons van biologisch katoen zijn gemaakt, zijn ze gemakkelijk afbreekbaar, wat beter is voor het milieu. Helaas zijn Yoni tampons nog steeds per stuk verpakt in een plastic wikkel. Er wordt gewerkt aan een manier om deze tampons te verpakken in bioplastic wikkels.

Toen ik (Kim) voor 't eerst hoorde over Yoni, dacht ik 3 dingen:

1. Waarom heb ik dit lichaamsdeel overgeslagen qua switch naar 't gebruik van natuurlijke producten?

2. Dat zal wel een stuk duurder zijn dan de bekende chemische merken!

3. De kwaliteit zal zeker wel (wat) minder zijn.

Het antwoord op 1; Tsja, we praten er niet over en dus denken we er niet over na of zoiets? Maar verdiep je eens en 't is werkelijk shocking wat je je lichaam laat absorberen!

Het antwoord op 2; Dat bleek gewoon niet zo te zijn!

Het antwoord op 3; Probeer 't 1 keer en je merkt direct dat 't precies hetzelfde werkt in gebruik als bekende (chemische) tampons en ook evengoed absorbeert.

Geen redenen behalve hele goede, om over te stappen voor mij, nu alweer 2 jaar geleden....en nooit meer terug hoor!!!

Welke maat moet ik gebruiken?

Zoek op jouw doosje het aantal druppels. Dit is een maat voor de absorptie en deze maat is over de gehele industrie hetzelfde. Zoek nu het bijpassende Yoni product in ons assortiment: + Yoni tampons light: 2 druppels + Yoni tampons medium: 3 druppels + Yoni tampons heavy: 4 druppels

Zonder belerend te willen zijn, toch nog wat tips:

Was je handen Denk eraan voor en na het inbrengen en verwijderen van de tampon je handen te wassen.

Kies voor de juiste tampon Zorg ervoor de juiste tampon te gebruiken, met een minimum aan absorptievermogen om aan je behoeften te voldoen.

Wissel af met tampons en maandverbanden Je kunt het risico op menstrueel TSS uitschakelen door tussen de diverse beschermingen af te wisselen. Bijvoorbeeld, gebruik op zijn minst eenmaal per dag een maandverband in plaats van een tampon tijdens je menstruatie.

Ververs regelmatig je bescherming Ververs je tampon elke 4 tot 8 uur. Verwijder steeds je gebruikte tampon voor je een nieuwe inbrengt. Zorg ervoor dat je de laatste tampon verwijderd op het einde van je menstruatie. Tampons zijn ontworpen om de menstruele vloed te absorberen. Gebruik geen tampon om op je menstruatie te anticiperen of om niet menstruele vaginale afscheiding te absorberen.

's Nachts Als je ook 's nachts een tampon gebruikt, kan je het beste voor je gaat slapen een nieuw tampon inbrengen en hem de volgende ochtend onmiddellijk verwijderen. Draag een tampon nooit langer dan 8 uur

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page