Ja, Marine Phytoplankton is echt zo'n wonder!!


Marine Phytoplankton – een zwavelrijke bron van energie!!

Marine phytoplankton, ook wel gewoon bekend als plankton, is net als chlorella en spirulina een eencellige algensoort. Marine phytoplankton is echter een zoutwater alg in tegenstelling tot beide hiervoor genoemde algensoorten. Marine phytoplankton wordt beschouwd als de absolute oerbron van voedsel binnen de raw food en superfood wereld. Dit wordt tevens bevestigd door de moderne wetenschap door bijvoorbeeld Jaques Cousteau die duidelijk in één van z’n vele beroemde documentaires kenbaar maakte, dat er geen twijfel bestond aan het feit dat plankton de absolute basis is voor de gehele wereldwijde voedselketen.

Wat is Marine Phytoplankton en waar komt het vandaan?

Naar schatting zijn er zo’n 40.000 verschillende soorten marine phytoplankton en microalgen verspreid over ontelbare oceanen, zeeën, rivieren, beken, meren en andere waterwegen. Gezamenlijk nemen ze ongeveer één kwart in van de totale vegetatie op Moeder Aarde. Wel levert marine phytoplankton volgens N.A.S.A. ongeveer 90% van alle zuurstof over de gehele wereld, dit in tegenstelling tot de algemene visie dat onze bossen hiervoor zorgen, welke dus voor slechts 10% van de wereldzuurstofvoorraad zorgen. Volgens experts is marine phytoplankton al ongeveer 3 miljard jaar lang de basis waarop al het leven in de zee en ook op aarde (vaak indirect) haar leven aan dankt. Daarnaast is volgens wetenschappelijk onderzoek duidelijk bewezen dat marine phytoplankton zich tot de allerbelangrijkste en meest gezonde voedselbronnen ter wereld mag rekenen.

Eén van de prachtige grappen van Moeder Natuur is dat dit oergezonde, miniem kleine en eencellige wezen verantwoordelijk is voor het in leven houden van het allergrootste dier op aarde: de blauwe vinvis. De blauwe vinvis is het grootste zoogdier dat op aarde leeft en misschien wel ooit heeft geleefd. Er zijn zelfs exemplaren gevonden die tot bijna 35 meter lang werden, wat de grootte is van een flink uit de kluiten gewassen kerktoren. Deze prachtige “vis” leeft uitsluitend op plankton en een aantal specifieke soorten krill. Krill is een verzamelterm voor garnaalachtige ongewervelde dieren die behoren tot de Euphausaicea orde. Het vormt een zeer belangrijk deel van het zoöplankton in de oceanen rond de Noord- en Zuidpool. Het is volgens bepaalde wetenschappers zeer aannemelijk dat door de consumptie van marine phytoplankton walvissen zo’n perfect ontwikkeld stel hersenen hebben en hierdoor ook hun zenuwstelsel bijzonder goed ontwikkeld is.

Wat doet Marine Phytoplankton?

Marine Phytoplankton wordt wel gezien als de absolute bron van zwavel voor (bijna) alle levensvormen op planeet Aarde. Dit unieke plankton produceert namelijk meer zwavel dan alle andere bronnen ter wereld samen. Deze afgescheiden zwavelbijproducten stijgen op tijdens de verdampingsprocessen die door zonneschijn ontstaan en blijven vervolgens boven de marine phytoplankton hangen in wolken om deze te beschermen tegen teveel zonlicht en straling. Zodra deze wolken het plankton beschermen tegen excessieve hoeveelheden straling, houdt het plankton ook onmiddellijk op met zwavel te produceren. Vervolgens wordt deze zwavel verder gedistribueerd door regenwolken die op deze manier het resterende leven op Aarde voorzien van de broodnodige hoeveelheden zwavel. Kortom, zonder marine phytoplankton zou er waarschijnlijk geen of in ieder geval veel te weinig zwavel aanwezig zijn in onze voedselketen, met alle desastreuze gevolgen van dien.

Marine phytoplankton bezit daarnaast een fantastisch arsenaal aan voedingsstoffen welke niet alleen essentieel zijn voor blauwe vinvissen, maar ook zeker voor de mens en eigenlijk voor al het leven op Moeder Aarde.

De hoeveelheden proteïne (meer dan 60% !), chlorofyl, vitamines, mineralen (alle bekende), spoorelementen, polysachariden, nucleotiden, aminozuren (alle bekende), omega-3 vetzuren en D.N.A. & R.N.A. zijn aanwezig in extreem grote hoeveelheden en de samenstelling van dit unieke plankton is zo dusdanig dat het precies alles aanlevert voor het opbouwen, onderhoud en eventueel herstel van de menselijke celstructuur. Alle voedingsstoffen die hiervoor nodig zijn, zijn aanwezig in marine phytoplankton, wat uniek is.

In andere gevallen hebben we altijd een bepaalde combinatie van voedingsstoffen nodig om tot deze samenstelling te komen, maar marine phytoplankton levert geheel op zichzelf alle noodzakelijk bouwstoffen hiervoor.

Dit zijn bijvoorbeeld alle 9 verschillende soorten aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Daarnaast zijn alle essentiële vetzuren aanwezig (omega-3 en omega-6), samen met Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C en D en een enorme hoeveelheid antioxidanten, mineralen en sporenelementen. Daarnaast is marine phytoplankton 100% verteerbaar voor het lichaam en wordt er helemaal niks door het lichaam uitgestoten aan afvalstoffen, kortom, marine phytoplankton is 100% biologisch beschikbaar voor het menselijke lichaam. Dit is uniek en marine phytoplankton is dan ook het enige voedsel ter wereld met deze specifieke karaktereigenschap. Zelfs de meeste gezonde voedselbronnen ter wereld zijn vaak maar voor maximaal 50% beschikbaar, de rest verlaat het lichaam altijd als afvalstoffen die niet opgenomen kunnen worden door het menselijke lichaam. Daarnaast is marine phytoplankton, net als hennepzaad, AFA alg, chlorella en spirulina een volledige proteïnebron. Ook is marine phytoplankton de beste plantaardige bron van lange-keten omega-3 vetzuren (D.H.A. en E.P.A.). ter wereld.

De waslijst aan voordelen die samengaan met dagelijkse consumptie van marine phytoplankton is bijna oneindig, maar we hebben hieronder een lijstje met de meest belangrijke gezondheidsvoordelen:

  • Marine phytoplankton levert een solide, consistente bron van energie door de gehele dag. Het levert energie op cellulair niveau, maar dit unieke plankton bevat geen enkele simulant zoals bijvoorbeeld cafeïne of guarana is. Marine phytoplankton bezit nucleotiden (onder andere A.T.P en G.T.P.), de energie valuta geldig voor het menselijke lichaam, welke direct beschikbaar zijn voor het menselijke celweefsel. Als er genoeg energie wordt geleverd aan de lichaamscellen is het zelfs mogelijk dat deze pure energievorm aangewend wordt voor D.N.A. herstel in het lichaam, afhankelijk van de hoedanigheid van de consument.

  • Marine phytoplankton is een fantastische snelle energiebron, met name uitstekend geschikt voor mensen die snel energie nodig hebben en in een omgeving werken met veel externe druk en stress. Marine phytoplankton is uniek en uiterst geschikt voor dit doel, met name omdat de voedingsstoffen direct door onze lichaamscellen wordt opgenomen en niet eerst door het gehele verteringsproces heen moeten. Dit is met name dankzij de nucleotiden welke direct in energie worden omgezet bij binnenkomst in het lichaam.

  • Marine phytoplankton garandeert een verbeterd en goed werkend immuunsysteem dankzij sterk werkende antivirale, antibacteriële en antischimmel kwaliteiten.

  • Dit plankton levert tevens een fantastische bijdrage in het bestrijden van ontstekingen en de bijbehorende pijnverschijnselen. Dit is met name dankzij de nucleotiden die aanwezig zijn in marine phytoplankton. Hierdoor wordt de lichamelijke celstructuur en dus ook het immuunsysteem zo dusdanig versterkt dat bacteriën, virussen en schimmels bijna geen kans meer maken het lichaam ziek te maken.

  • Marine phytoplankton heeft tevens een sterk ontgiftende werking op het menselijke lichaam en is een fantastisch voedselsupplement te gebruiken tijdens periodes van vasten en zuiveren van het lichaam. Het hoge alkaline gehalte in dit plankton zorgt voor een perfect uitgebalanceerde pH-waarde in ons lichaam en tevens voor het ontgiften van bijvoorbeeld zware metalen. Het bijzondere aan marine phytoplankton is dat het in tegenstelling tot veel plantaardige ontgiftingskuren niet demineraliseert. Dit levert gevaren op voor het menselijke lichaam en kan leiden tot ziekte en andere vervelende verschijnselen.

  • Consumptie van marine phytoplankton ondersteunt de strijd tegen zwaarlijvigheid en helpt mensen bij het verliezen van overtollig lichaamsgewicht. Dit met name door de remmende werking op vraatlust en het langzaam verdwijnen van lichamelijke behoeftes om het lichaam vol te proppen met ongez