Simpele, maar ooh zo lekkere lente/ zomer cakejes! (glutenvrij/lactosevrij/exorfinevrij)


Er is weer volop vers zomerfruit, smakend naar warme zomerdagen en het lonkt om er iets mee te doen!

Ik bakte hele simpele suikervrije cakejes met heerlijke Hollandse aardbeien er bovenop; nog geen 10 minuutjes om te maken en maar 30 minuten in de oven. Ingrediënten: - 100 gram havermeel (= gemalen havervlokken, wil je glutenvrije cakejes bakken?

Let er dan op dat je havervlokken glutenvrij zijn) - 2 (biologische of rondeel) eieren - 2 bananen - +/- 5 druppels vanille-extract (suikervrij) - 4 eetlepels amandel of havermelk - handje rozijnen - aardbeien (of ander zomerfruit, diepvries of gedroogd is ook een optie) Werkwijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rozijnen in een bakje met warm water en laat ze even wellen. Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen en aardbeien in een keukenmachine en mix 't tot een beslag. Giet de rozijnen af en meng deze door 't beslag. Schep 't beslag in je vormpjes en leg de aardbeien in plakjes er bovenop. 30 min in de oven op 200 graden. Zo simpel, maar oooh zo lekker!

Populairste blogs