Kikkererwten burgertjes (falafel)

August 21, 2016

 

 

 Ingrediënten (voor 12 kleine burgertjes)
- 2 potjes (biologische) kikkererwten (totaal 700 gr)
- 2 (biologische of rondeel) eieren
- 1 teen knoflook
- 2 kleine uien
- 1 theelepel gedroogde koriander
- halve theelepel kerrie
- 1 eetlepel peterselie
- halve theelepel gedroogde chilivlokken (optioneel, bij kinderen dit weglaten)
- 1 theelepel keltisch zeezout
- gemalen peper
- 2 kleine eetlepels (glutenvrij) havermeel
- extra vierge kokosolie om in te bakken

Hak de uien in kleine stukjes en fruit deze in kokosolie, voeg de knoflook toe en bak op 't laatst de koriander, kerrie, chilivlokken, peper, zout even mee.

Doe de kikkererwten en de eieren in een keukenmachine en maal even kort, voeg daarna 't uienmengsel en de peterselie toe en maal tot alles goed door elkaar zit.

Doe dit mengsel in een schaal en voeg 2 eetlepels havermeel toe, roer goed door en zet 't daarna voor 20-30 minuten in de koelkast om een beetje op te stijven.

Rol daarna met de hand balletjes en plet ze iets tot kleine burgertjes.

Bak de burgertjes in ruim kokosolie aan beide zijden goudbruin, bij mij duurde dat ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten dipsausje:
- Griekse yoghurt
- knoflook
- bieslook

-peper/ zout

-olijfolie

Lekker als avondeten met zoete aardappelfrietjes erbij en een salade, of op een (glutenvrij- of spelt-) broodje met sla en komkommer, maar uiteraard ook lekker als hapje bij de borrel, maak ze dan eventueel ietsje kleiner!

 

 

Please reload

Populairste blogs

Pink-oats-bowl!

December 4, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne