top of page

"Ice with no regrets" (vegan)


Wie heeft er nou geen zin in ijs op dagen met temperaturen boven de 20 graden??

Nou ja, eigenlijk lusten we elke dag wel een ijsje toch?

Met dit recept kan dat ook, zonder dat je daar spijt van hoeft te hebben! Eet 'm lekker tussendoor, als dessert of start je dag ermee voor een verfrissend ontbijt..

Wat heb je nodig:

- bananen (voor 1 portie een hele banaan)

- frambozen, aardbeien, mango-stukjes of gemengd rood fruit (per portie een handje)

- scheutje kokosmelk

- eventueel honing naar smaak (wij vinden 'm zonder zoet genoeg!)

Werkwijze:

Snij de bananen in vieren en doe dit in een hersluitbaar bakje of zakje in de vriezer voor minimaal 6-8 uur (tip: vries er meteen meer in, want geloof ons, je wil méér!).

Vries tevens 't andere fruit in of koop bevroren fruit.

Een half uurtje voor je wil genieten van een lekker ijsje, haal je genoeg fruit uit voor 't aantal porties.

Dit laat je 15-20 minuten iets ontdooien bij kamertemperatuur.

Daarna doe je alles in een (goede/sterke!) keukenmachine of blender, deze laat je draaien tot je een smeuïge massa hebt (eventueel tussendoor even doorroeren als je blender 'm niet helemaal goed pakt) en daarna lekker genieten!!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page