mmmmm Bananencake:

May 16, 2016

 

Net als vrijwel alle healthy-bloggers, wil ik jullie mijn favoriete (én zelf ontwikkelde) recept voor (suikervrij!) bananencake (-brood) niet onthouden!

 

Ingrediënten:

-3 bananen

-100 gram gesmolten extra vierge kokosolie

-snufje zeezout

-1,5 theelepel kaneel

-5 druppels vanille extract

-2 eieren

-100 gram amandelmeel

-100 gram havermeel of havermout

-1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder

-25 gram kokosrasp

-100 gram rozijnen

-60 gram pecannoten

 

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.  

Doe de bananen in stukjes in de keukenmachine en voeg hier de gesmolten kokosolie aan toe, laat dit draaien tot je een smeuïge massa hebt. 

Voeg daarna de eieren, de kaneel, zout en vanille extract toe en laat dit nog even goed draaien in de keukenmachine. 

Pak een grote kom/ schaal, weeg beide soorten meel af en voeg daar de kokosrasp en het bakpoeder aan toe, roer dit even door elkaar met een spatel.

Als er geen klontjes meer zijn, voeg je de rozijntjes en de gehakte pecannootjes toe.

 

Stort het mengsel in een (ingevet) cakeblik, zet het in de oven en bak het af in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. 

De cake is klaar als je een satéprikker in de cake prikt en deze komt er schoon weer uit!

 

Tip: ook erg lekker met een laagje roomboter erop of met stukjes pure chocolade er bij in gebakken!!

 

 

 

 

 

Please reload

Populairste blogs

Speculaas muffins met amandelspijs!

November 16, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne