top of page

Zomers raw kokos-chia-ananas taartje! (glutenvrij/vegan/geraffineerd-suikervrij)



Maak van elke 'gewone' dag een feestdag.....met dit gezonde, suikervrije, vegan en zeer voedende taartje!

Je eet 'm als ontbijt, als tussendoortje, je serveert 'm als er bezoek komt of neemt 'm mee tijdens een picknick!

Wist je dat chiazaad oa helpt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, een bron is van omega-3, volop vezels bevat en ondersteunt bij de opname van calcium in je lichaam?

Ingrediënten:

Vulling (1 nacht in de koelkast!):

- 200 ml kokosyoghurt (Ekoplaza/AH, let op suikervrij!)

- 2 eetlepels chiazaad

Bodem:

- 15 gram pecannoten (ongebrand/ ongezouten)

- 15 gram cashewnoten (ongebrand/ ongezouten)

- 1/2 eetlepel extra vierge kokosolie (laten smelten)

- 1 eetlepel kokosrasp

- 3 druppels vanille-extract (suikervrij)

Topping:

- verse ananas in kleine blokjes gesneden (of een andere fruitsoort, wij maakten 'm ook met bosperzik en een keer met aardbeien)

Benodigdheden:

- springvormpje van 12 cm

- keukenmachine

- bakpapier

- steelpannetje

Bereidingswijze:

- roer de kokosyoghurt en het chiazaad door elkaar en zet het een nacht in een afgesloten bakje in de koelkast om op te stijven.

- pak een steelpannetje en doe de kokosolie erin en zet op een laag vuurtje om te laten smelten, zodra het is gesmolten zet je 't vuur uit

- doe de noten, dadels, kokosrasp en de gesmolten kokosolie in de keukenmachine

- laat dit draaien totdat het een egale massa is geworden (draai net zo lang tot de noten hun 'olie' ook afgeven; ong 5 min.)

- voeg de vanille-essence toe en laat de keukenmachine nog even draaien zodat dit goed gemengd is

- pak het springvormpje en knip van bakpapier een rondje op de bodem, zodat het taartje straks gemakkelijk uit de vorm te halen is

- stort het mengsel voor de bodem in het springvormpje en druk met je vingers goed aan, zorg dat je een klein opstaand randje maakt, zo heeft je vulling straks wat steun

- zet de bodem een half uurtje in de koelkast

- haal na een half uur het springvormpje weer uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand

- schep de kokos-chiapudding op de bodem en verdeel gelijkmatig

- top je taartje af met de ananas en kokoschips/kokosrasp

- als laatste kun je 'm van de onderkant van de springvorm halen met een groot mes of spatel en op een mooi bordje presenteren

Tips:

- maak 'm ook eens in een grote springvorm (pas de hoeveelheid ingrediënten daarop aan) en serveer hem op een verjaardag of feestje voor een groter gezelschap!

- heb je geen winkel in de buurt die kokosyoghurt verkoopt, experimenteer dan een met kwark of Griekse yoghurt (dan is 't niet vegan meer uiteraard)

- de chiapudding die hier gebruikt wordt als vulling voor het taartje, is ook enorm lekker en voedzaam als ontbij met fruit, granola en/of nootjes!

De dikgedrukte onderstreepte producten kun je aanklikken en direct bestellen in onze webshop!


Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page