De gezonde Italiaan; risotto van boekweit!

August 11, 2016

 

Ingrediënten:

-120 gram boekweit

-1 ui

-bosje lente-uitjes of een prei

-courgette

-bakje champignons

-2 teentjes knoflook

-1/2 pak (biologische) doperwten (vriezer)

-(Keltisch) zeezout naar smaak

-peper naar smaak

-1/2 liter gistvrije groenten- of tuinkruidenbouillon

-lepeltje kokosolie

-scheutje olijfolie

 

Bereiding:

Zet een pan op met water voor de bouillon, wanneer dit kookt kun je het kruidenblokje of kruidenpoeder toevoegen. 

Laat dit even doorkoken en zet het vuur daarna laag. 

Snij de ui in kleine blokjes en fruit deze in de kokosolie.

Voeg de lente-uitjes of de prei toe en bak deze mee, pers de knoflook uit boven de pan. Voeg daarna de courgette toe en als laatste de champignons. 

Bak dit even (!) aan en voeg dan de bouillon toe tot de boekweit net kopje onder gaat. 

Breng dit aan de kook en laat het zachtjes pruttelen, roer af en toe wel even door. 

Wanneer de bouillon verdampt is voeg je steeds een beetje bouillone toe tot de boekweit gaar is. Bij mij duurde dit 20- 25 minuten!

Voeg op het laatst de gestoomde doperwtjes toe en warm deze even mee. 

Voor het serveren een scheutje extra vierge olijfolie erdoor roeren! 

Lekker met een stukje (vega) kip of een visje, wat zeekraal, maar ook alleen wat cashewnoten erdoor roeren is ook heerlijk!!!!

 

 

 

Please reload

Populairste blogs

Golden Oats, een verwarmend ontbijt!

November 20, 2019

1/10
Please reload

Eerder geplaatst
Please reload

Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne