top of page

Sweet én healthy snackballetjes! (glutenvrij/vegan/Exorfinevrij)


Lekker voor bij de koffie/ thee, als gezond tussendoortje voor jezelf of in de lunchtrommel van de kindjes!

Ingrediënten:


-75 gram dadels zonder pit óf maak ze met deze handige dadel pasta!

-15 gram ongebrande/ongezouten pecannoten of paranoten)

-15 gram ongebrande/ongezouten cashewnoten

-1/2 eetlepel extra vierge kokosolie (laten smelten)

-1 eetlepel kokosrasp

-2 druppels vanille- extract (zonder suiker!)


Benodigdheden:


-keukenmachine

-2 stukjes bakpapier

Werkwijze:


-Doe de noten, dadels, kokosrasp en gesmolten kokosolie in de keukenmachine.

-Laat dit draaien totdat het een 'massa' is geworden (dit duurt bij mij +/- 5 minuten, dan geven de noten hun 'olie' af).

-Voeg dan de vanille-essence toe en laat nog even kort draaien.

-Pak een bordje en leg hier, tegen het plakken, een velletje bakpapier op.

-Draai/ vorm dan balletjes.

-Pak een ander bordje en leg hier ook een velletje bakpapier op.

-Strooi de topping over het bordje (ik gebruikte sesamzaadjes en kokosrasp maar ben ook erg fan van een topping met hennepzaad)

-Rol 1 voor 1 de balletjes door de topping en zet ze daarna om op te stijven, minimaal een 1/2 uurtje in de koelkast.


Tips:


-varieer gerust met de soorten noten die je gebruikt gebruik diverse toppings;


-voeg extra kruiden toe aan je dadel-mengsel zoals Ceylon kaneel, Kurkuma, cacao

Tip: de groen onderstreepte producten zijn direct te bestellen in onze Puregeneraties-webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page