top of page

Lekker warm ontbijtje! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; wij houden enorm van ontbijten! Mensen die zeggen 'ik ben vergeten te ontbijten' of 'ik krijg 's morgens geen hap door m'n keel', met alle respect hoor, maar dat begrijpen wij ECHT niet.. ;-) Zelf bedenken we meestal de dag/avond ervoor al wat we ga ontbijten en 't komt geregeld voor dat we dan vast wat voorbereiden. Uiteraard hebben wij ook wel eens drukte en ontbijten we snel met een shake, broodje of cracker, maar juist voedzaam ontbijten en afwisselen in wat je ontbijt, is zoooo enorm belangrijk! Belangrijk omdat je je lichaam zo ook 'wakker' houdt en je stofwisseling op scherp! De mensen die vooral Kim kennen weten dat zij in de herfst/wintermaanden erg vaak ontbijtjes maakt met de ingrediënten: appel, kaneel en rozijnen. Dit geeft gewoon echt een 'cozy gevoel'!


Dit recept is gemaakt met een wel erg lekkere en voedzame 'left-over' van 't avondeten. Zero-waste dus! Namelijk quinoa!

Quinoa is een echt superfood, 't bevat enorm veel mineralen, teveel om hier allemaal te noemen (oa magnesium/foliumzuur/zink). 'T is niet genetisch gemodificeerd en glutenvrij! Eigenlijk is quinoa een zaad, maar we bereiden/eten 't als een graan. Quinoa bevat 2x zoveel vezels als andere granen. 'T bevat veel essentiële aminozuren (dat is de soort die 't lichaam zelf niet kan aanmaken) en is daardoor een perfecte bron van eiwit. Ook bevat 't veel anti-oxidanten die veroudering en veel ziekten kunnen helpen tegen te gaan/bestrijden. Quinoa heeft een lage glycemische index, dat wil zeggen dat 't weinig invloed heeft op je bloedsuikerspiegel.


Zoveel voordelen in 1 graan (zaad), google maar eens op quinoa en lees zelf alles wat dit prachtige product in zich heeft! Genoeg redenen dus om dit product geregeld aan je voeding toe te voegen! Ingrediënten: - Zoet-zure biologische appel - 2 theelepeltjes extra vierge kokosolie - 2 theelepeltjes (of meer als je lekker vindt) ceylon kaneel - Handje ongezwavelde biologische rozijnen - 1 eetlepel 100% fruit jam, wij vinden de perenjam 't lekkerst combineren


- heel klein scheutje Soof wortel/gember/appel - Handje gevijzelde ongezouten/ongebrande noten (paranoten)


- Toppings naar wens zoals kokosvezels en hennepzaad - 2 opscheplepels gekookte biologische quinoa Werkwijze: Hak de appel in kleine blokjes. Doe de kokosolie in een klein koekenpannetje en verwarm deze. Voeg de appel toe en bak deze op middelhoog vuur (warmtebron) voor een paar minuutjes. Zet 't vuur/de warmtebron laag en voeg de kaneel, rozijnen, jam en soof toe, laat dit nog even zachtjes 'pruttelen'. Pak een schaaltje en schep daarin de quinoa, daar schep je 't appelmengsel bovenop en nootjes/toppings naar wens.


Tip: de groene onderstreepte producten zijn direct aan te klikken en bestellen in onze Pure Generaties webshop!

Populairste blogs
Eerder geplaatst
Volg Pure Generaties
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page