Voor álle recepten

klik op "recepten" hieronder

Aanbevolen blogs

27.3.2017

Iedereen weet dat groenten en fruit een belangrijk onderdeel zijn van onze voeding en dat ze zorgen voor een optimale gezondheid.

Er zijn steeds meer wetenschappelijke studies die de heilzame eigenschappen van de inhoudsstoffen van groenten en fruit onderzoeken en daarom ook aan raden om minstens 400- 500 gram groenten en 2- 3 porties fruit per dag te eten.

Nu zijn er ook hele leuke manieren om groenten en fruit te gebruiken in het dagelijkse leven behalve om ze op te...

24.3.2017

Smeuïge en voedende muffins om (mee) te nemen als (verlaat) ontbijt!

Deze havermout-muffins zijn gemaakt met oa appel en Griekse yoghurt. Ze zijn goed in ’t voren te bakken (eventueel in te vriezen), een verantwoord en voedend ontbijt (voor onderweg), wat zorgt voor langdurige energie door de combinatie van havermout, banaan en noten!

Ingrediënten:

  • 2 kleine (biologische) appels

  • 1 rijpe (biologische) banaan

  • Handje gehakte nootjes (mix van ongebrande en ongezout...

20.3.2017

Via de EkoPlaza mochten wij beiden een sapvastenkuur van Demeter testen en dat kwam op een super moment, want de lente is inmiddels aangebroken! De lente is bij uitstek het moment om te detoxen van alles wat wij in de winter tot ons hebben genomen en middels de detox om te schakelen naar een "lichter" eetpatroon. 

De doos die wij kregen bestaat uit 7 flessen sap (1x zuurkoolsap, 3x groenten cocktailsap en 3x gemengd groentensap), (gistvrije) bouillonpoeder, lijnzaad en ee...

15.3.2017

Oooooh wat heerlijk dat de temperaturen weer ruim boven de 10 graden zijn he?

Met een zonnetje erbij deze week is het toch echt volop lente!

Buiten dat we met z'n allen weer veel meer de deur uitgaan, hebben we ook behoefte aan andere voedingsmiddelen/ voedingsstoffen.

Hebben jullie dat ook al gemerkt?

Je zin in bepaalde voeding neemt af (verwarmende gerechtjes) en er ontstaat weer behoefte aan bijvoorbeeld meer vers, meer groen, wat lichter eten, wat heel logisch is als de...

7.3.2017

Soms kun je ineens zo zin hebben in een bepaald gerecht, zo had ik (Kim) laatst mega zin in een curry. Helaas zijn de meeste recepten hiervoor gemaakt met kant en klare curry-pasta's en heel natuurlijk zijn die nauwelijks te vinden.

Ik ging zelf aan de slag met kruiden en wist de smaak erg goed te evenaren, dus 't easy receptje deel ik graag met jullie! Overigens maakte ik van de overgebleven bloemkool (ik had een hele grote gekocht), bloemkoolrijst, maar dit vond ik tota...

3.3.2017

Tegenwoordig als je op de groenten- en fruitafdeling van een supermarkt loopt, zie je oneindig veel verschillende soorten groenten en fruit liggen.

Je kijkt je ogen uit naar het aanbod dat er ligt, komend uit alle delen van de wereld, van New Zeeland, Peru, Egypte, tot aan China toe.

Een van de mooie groenten/fruit van deze tijd is de avocado. Het heeft een peervorm, is bruin en soms groen van kleur en komt uit Centraal- Amerika en met name uit Mexico.

Avocado is eigenlijk...

Please reload

Pink-oats-bowl!

04.12.2019

1/10
Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne