• Kim!

Zomerse chiapudding met mango-puree! (Glutenvrij/Vegan/Exorfinevrij)

Bijgewerkt: sep 9


Het werd wel echt tijd voor een Pure Generaties versie van de chiapudding vonden wij. We zijn er zo'n fan van, maar hadden nog nooit ons eigen favoriete versie voor jullie op 'papier' gezet......schandalig ;-)

Maare hier komt ie en als je 'm nu maakt, kun je 'm vanavond als toetje (ligt er uiteraard aan hoe laat je dit leest, 't heeft een paar uurtjes wachttijd nodig) of morgen als ontbijt eten!

Eerst nog even op de rij waarom 't eten van (gewelde) chiazaden nou zo gezond voor ons is:

  • bevat 3x zoveel ijzer als spinazie

  • bevat 5x zoveel calcium als melk

  • bevat 7x zoveel vitamine C als in een sinaasappel zit

  • bevat 15x zoveel magnesium als in een broccoli

  • ze kunnen boter en eieren vervangen in bak-recepten (vegan bakken!)

  • ze zijn glutenvrij

  • ze vullen enorm goed, nemen honger gevoel snel weg doordat ze zo 'jelly' worden icm vocht

Tip: laat de zaadjes altijd even wellen in 't vocht als je ze toevoegt aan smoothies en/of yoghurt, dan kan je lichaam de voedingsstoffen uit de zaadjes beter opnemen!

Wat heb je nodig:

Apparatuur:

  • koelkast

  • blender

Ingrediënten:

  • 250 ml ongezoete kokosrijstmelk

  • 4 eetlepels biologische chiazaden

  • 1/2 theelepel vanille-extract (suikervrij, ik maakte 'm zelf)

  • Kleine zaadjes vol oa eiwitten en vetzuren, waarvan wij helaas de naam niet mogen noemen op deze website (je kunt ze zien op de foto!)

  • Kokosvezels

  • Ongebrande ongezouten cashewnoten (stuk of 5)

  • 1/3 blender vol bevroren mango-blokjes

  • Scheutje water

Pak een bakje en roer de 1e 3 ingrediënten goed door elkaar.

Nu komt dé tip voor 't beste resultaat; laat dit even staan en roer dit 5 minuten later nog eens goed door en voordat je naar bed gaat, nogmaals!!

Zet dit in de koelkast.

Voordat je dit wil eten, zet je 't even weer uit de koelkast.

Pak je blender-kan en vul deze voor ongeveer 1/3 deel met bevroren mango-blokjes en een scheutje water. Nu ligt 't eraan hoe sterk jouw blender is of je even moet wachten tot 't ietsje ontdooid is voor je kan mixen, of dat hij 't zo aankan.

Ik wacht voor de zekerheid altijd een paar minuutjes (in die tijd zet ik alles verder klaar) en ga dan mixen.

Mix de mango tot een lekkere puree, gaat 't te moeilijk, voeg dan nog een klein scheutje water toe.

Pak een mooi glas en maak laagjes; chiapudding, kleine zaadjes, kokosvezels, mango-puree, net zover tot je glaasje bijna vol zit en zorg dat je eindigt met mango-puree.

Top dit geheel af met weer wat kokosvezels, kleine zaadjes en de cashewnootjes in stukjes en smullen maar!!

Ik zal er aan proberen te denken ;-) om in 't najaar weer een andere variant met jullie te delen, want je kunt hier zoveel verschillende recepten mee maken en zoals gezegd, het is mega-gezond!!!

(De dikgedrukte/onderstreepte producten zijn door ze aan te klikken direct te bestellen in onze webshop!)

#Chiazaad #hennepzaad #eiwitrijk #goedevetten #toetje #ontbijt #tussendoortje #overnightbreakfast #megagezond #mango #kokos #kokosvezels #glutenvrij #lactosevrij

82 keer bekeken
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG