• Kim!

De vakantieperiode komt eraan, heb jij ook goede voornemens?


Gisteravond gaven wij alweer de laatste workshop ("Met verstand gezond") voor we de zomerperiode ingaan.

Ook wij doen een stapje terug in de vakantie-periode, lees meer over de invulling hiervan in onze berichten op Facebook en Instagram.

Maar goed even terug naar die workshop. Een gedeelte van de workshop wat ik altijd voor m'n rekening neem, is 't stukje buiten voeding, 't 'mindset-stukje' zou je 't kunnen noemen. Daarin vertel ik mensen oa wat er nog meer belangrijk is om actief mee bezig te zijn om gezond en jong te blijven buiten je voeding aanpassen.

Als ik aan kom bij 't stukje over ontspanning, geef ik altijd wat voorbeelden.

Één van die voorbeelden is dat 't heel ontspannend kan zijn om bewust te kijken naar je spelende kinderen/kleinkinderen en ook soms mee te spelen.

Hoevaak ik dit verhaal ook al heb verteld, gister kwam 't even bij mijzelf binnen, want wat ben ik druk (geweest) de laatste tijd en wat prop ik de tijd dat de kindjes spelen altijd vol met van alles en nog wat doen én scrollen op mijn telefoon..

Vooral dat laatste staat mij zo enorm tegen, ik ben mij er zó bewust van dat ik 300 keer bij wijze voor niks kijk, maar toch check ik weer even alle apps.

Weet ik eigenlijk wel wat mijn kinderen doen als ze spelen?

Vaak hoor ik op een gegeven moment een kreet of een huiltje en vul ik dan niet te vaak heel snel in wat er gebeurd is? Ik heb 't echt niet gezien en 'blus 't brandje' van een afstandje (zodat ik vooral wel verder kan waar ik mee bezig was), wat doet dit eigenlijk met mijn kinderen?

Allemaal gedachten die gisteravond ineens loskwamen, want ik voel al langer dat ik dit echt anders wil gaan doen.

Vooral die telefoon staat mij zó tegen op tijden, uiteraard vind ik alles wel heel leuk, maar hoe normaal (en gezond) is 't turen naar zo'n schermpje.

En dan vooral de hoeveelheid! Steeds vaker bedenk ik mij wat ik allemaal had kunnen doen in die tijd, vooral ook met de kindjes, maar ook ter ontspanning van/voor mezelf.

Zo heb ik een heel aantal boeken liggen die ik echt heel graag wil lezen, maar vrijwel altijd wint de telefoon 't van deze stapel. En wat gaat de tijd dan snel hè?

Soms kom ik er zo ineens achter dat 'even checken' bijna een uur is..

Ook vind ik 't lastiger omdat de telefoon voor ons ook werk en contact is en dat moet gewoon doorgaan uiteraard.

Vanmorgen onder de douche dacht ik, misschien moet ik maar gaan bedenken hoe lang ik nog op de telefoon mag kijken van mezelf, maar eigenlijk gelijk toen deze gedachte door mijn hoofd ging, stond hij mij alweer tegen.

Waarom van die strikte regels die ook weer stress opleveren, zo'n negatieve insteek.

Dus bedacht ik 't volgende:

  • 'S morgens tijdens 't ontbijt check ik of er mails of berichten zijn die ik moet beantwoorden en zet ik evt berichten voor Pure Generaties online

  • Zodra Fien gaat slapen 's middags check ik wederom of er berichten zijn, maar ik ga dan niet eindeloos scrollen en apps checken

  • Onder 't eten koken zelfde momentje als hierboven

  • Zodra de kindjes in bed liggen en ik op de bank ga zitten, check ik lekker alles wat ik wil op de telefoon en bereid ik berichten voor Pure Generaties voor, maar om uiterlijk 21:00 uur leg ik de telefoon weg (hopelijk volgt mijn man dit voorbeeld ook als hij thuis is..)

Ik denk dat dit heel redelijk is, maar echt wel minder dan wat ik nu doe. Sowieso ga ik mijn telefoon meer gewoon ergens neerleggen ipv altijd bij mij dragen, dit zorgt voor meer rust voor mezelf heb ik al eens ervaren én de straling waar ik continue aan bloot wordt gesteld hierdoor, verminder ik hiermee ook, win-win voor mij!

Kunnen we dit een soort telefoon-detox noemen? Ja vind ik wel! Zal ik jullie op de hoogte houden hoe dit mij bevalt?

Uiteraard ga ik op deze manier tijd overhouden, dat kan niet anders, dus die stapel boeken mag nu toch echt gaan slinken en hopelijk vinden de kindjes 't ook een positieve wending om nóg meer samen te gaan doen zonder dat mama elke keer afgeleid is door berichtjes etc.

Ooohhh die laatste zin hierboven, daar komt toch wel een stukje schuldgevoel naar boven hoor.. Uiteraard doe ik echt wel heel veel met de kindjes, maar ik weet gewoon dat mijn aandacht er vaak niet volledig bij is en dit moeten ze voelen. Herkennen jullie dit?

Maar goed dit gevoel mag er even zijn en vanaf nu gaan we er wat aan doen!

Hele fijne ontspannen zomer allemaal, hebben jullie nog goede voornemens voor de zomer-periode?

Liefs Kim

#telefoondetox #vakantie #qualitytime #kidstime #ontspanning #boekenlezen #kleuren #schuldgevoel #stralingsgevaar #aandacht #positieveaandacht #goedevoornemens #familytime #stekkereruit #opladen

31 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne