• Kim!

Detox met TEATOX (skinny detox morning/ night)


Wie ons volgt, weet dat ik (Kim) in januari (2018) ben bevallen van lieve Fien en dat daarna ondanks mijn overall gezonde lifestyle, ’t kwijtraken van de overtollige zwangerschaps-kilootjes wat lastig en traag ging.

Hey, ik ben ook maar een mens he, met dezelfde ‘struggles’ als ieder mens/iedere mama!

Wel wist ik wat mij eigenlijk te doen stond; detoxen.. Want waarschijnlijk was er het een en ander opgeslagen in mijn lichaam, wat ervoor zorgde dat ook ’t vet opgeslagen bleef.

Toch zag ik hier, op dit moment, tegenop niet omdat ik ’t niet zou kunnen oid, want detoxen bevalt mij altijd uitstekend, maar als je een baby en een peuter hebt en de man veel van huis is, wil je je niet ‘slapjes’ of minder energiek voelen, het tegenover gestelde juist!

Dus ik schoof dit wat voor mij uit. Tot wij in aanraking kwamen met Teatox! En met de skinny-duo-box van Teatox; een milde manier van detoxen met zoals beschreven een groots resultaat, yes dat ging ik zelf testen! En Daphne deed met mij mee!

Waaruit bestaat de Teatox Skinny-duo-box?

Teatox is onze nieuwe biologische thee-lijn en een onderdeel hiervan is deze detox-box.

De box bevat 2 theeën; de skinny-morning thee en de skinny-night thee en een ‘guide’ met tips over je detox.

Tevens staat er in dit boekje een download-link naar een uitgebreider e-book, wat echt een aanrader is, omdat daarin exact verwoord staat wat je voor de rest aan je voedings- en bewegings-patroon zou moeten aanpassen om een optimaal resultaat te bereiken. Ook vind je daarin nog meer heerlijke recepten en een handige boodschappenlijst.

Enige nadeel dat hij alleen in ’t Engels en Duits te downloaden is vooralsnog.

De skinny-morning thee neem je minimaal 20 minuten voor je gaat ontbijten en de skinny-night vlak voor je gaat slapen, easy he?

Skinny-morning:

Het perfecte begin van de dag! Deze sencha groene thee stimuleert je lichaam om alle processen (organen) in werking te zetten, de gojibessen in deze thee zijn een superfood en zitten bomvol antioxidanten die je immuunsysteem ondersteunen. De combinatie van ingrediënten in deze thee zorgt ervoor dat bij de start van de dag de spijsvertering op een aangename manier gestimuleerd wordt.

Solidago ondersteunt een goede nierfunctie en stimuleert de vochthuishouding. Verder bevat de thee; citroengras, paardenbloem, bladgroen maté, gember, berk blad, brandnetel bladeren en paardenstaart.

Skinny-night:

Het perfecte begin van je nacht! Deze rooibos-thee zorgt ervoor dat je lichaam en geest van een welverdiende rust kunnen gaan genieten.

De pepermunt in deze thee heeft een antispasmodic effect op je maag/darm kanaal (zorgt voor ontspanning van maag en darmen) en helpt tevens bij de vertering. Duizendblad stimuleert de maag, lever en pancreas, wat tevens een positief effect heeft op de spijsvertering.

Melisse heeft een krampstillend effect dat kan helpen verlichten en kalmeert ’t zenuwstelsel.

De combi van deze ingrediënten is precies wat je nodig hebt voor een goede nachtrust! Verder bevat de thee; citroenmelisse, groene haver, hibiscus, vlierbloesem, lindebloesem en korenbloem bloesems.

Meteen even een toelichting op deze theeën; deze theeën van Teatox zijn 100% biologisch en hebben een milde detox-werking, niet te vergelijken met sommige theeën die in omloop zijn en heel natuurlijk lijken, maar ervoor zorgen dat je gehele darminhoud (inclusief slijmvlies) er zsm uitkomt en je je heel beroerd gaat voelen. Absoluut geen vergelijking en gelukkig maar!

Deze detox-theeën van Teatox zullen alleen maar een positieve werking op je lichaam (en geest) hebben!

Wat pasten wij nog meer aan in ons eet- en beweegpatroon?

De Teatox guide geeft een hele mooi overzicht van voeding wat je juist wel tot je moet nemen tijdens de detox en producten/productgroepen welke je dient te laten staan voor een optimaal resultaat.

Eigenlijk komt dat qua voeding neer op de volgende 3 punten:


-Genoeg groenten & fruit

-Weinig dierlijke producten

-Geen (weinig) suiker

Qua beweging de volgende 3 punten:


-Extra lichamelijke beweging

-Actieve leefstijl

-Voldoende rust/slaap

Do’s:

 • Drink minimaal 2 liter water per dag

 • Drink (of lepel) (groene) smoothies

 • Eet veel verschillende kleuren groenten

 • Eet fruit als snack

 • Eet zaden en noten

 • Gebruik producten op basis van kokos (kokosolie/kokosvezels)

 • Neem zoete aardappels ipv normale aardappelen

 • Gebruik superfoods die je proces ondersteunen (hennepzaad, chiazaad, lijnzaad etc)


Don’ts:

 • Vermijd elke vorm van geraffineerde suikers en zoveel mogelijk ongeraffineerde suikers

 • Beperk je inname van zuivel (toevoeging van ons; 1x per dag een biologische Griekse yoghurt of roeryoghurt is prima)

 • Vermijd koffie tijdens je detox (toevoeging; vervang dit door Matcha-thee of de Fresh Focus thee)

 • Vermijd zoetigheden zoveel mogelijk of kies een variant waarvan je weet dat hij 100% past binnen je detox, zelfmaken is uiteraard ook een goede optie

 • Vermijd vlees zoveel mogelijk of beperk dit iig (zwaar verteerbaar, zal je detox vertragen)

 • Vermijd zoveel mogelijk graanproducten, wil je af en toe wel wat nemen, kies dan iig voor een glutenvrije variant (haver, boekweit, quinoa, of pasta’s/rijst op basis van linzen)

 • Vermijd tafelzout en vervang dit door Keltisch zeezout, altijd met mate overigens

 • Vermijd frisdranken, ook de light en 0 calorie varianten, je lichaam kan dit niet verwerken en de detox zal vertragen


Persoonlijke ervaringen:

Zoals in de inleiding aangegeven was mijn voornaamste doel om weer gewicht te kunnen verliezen, dit proces moest weer geactiveerd worden en mijn lichaam kon dit schijnbaar niet zonder hulp.

Normaal doe ik ook 1 a 2 keer per jaar een detox, meestal in de vorm van sapvasten, echter vond ik dat niet geschikt qua hoeveelheid energie wat ik momenteel met 2 kleine kinderen verbruik per dag.

Wat heb ik aangepast qua voeding?

Nou eigenlijk alles uit ’t rijtje hierboven en ik neem wel af & toe iets van glutenvrije granen, maar maximaal 1x per dag.

Daarnaast enkel een tussendoortje om half 4/4 uur en na ’t avondeten eet ik dus niks meer tot de volgende dag ’t ontbijt.

Als ik sport bestaat mijn ontbijt uit een ontbijtvervanger die past binnen deze detox, verder ontbijt ik vaak met een smoothiebowl, af en toe yoghurt of een omelet. In ’t weekend deed ik wel eens mee met een glutenvrije pannenkoek of glutenvrije wafel als ontbijt.

De lunch bestaat meestal uit een salade, een soep of een omelet.

Diner bestaat uit een salade, soep, gepofte zoete aardappel, een gerecht met linzenrijst of linzenpasta oid of een glutenvrije pannenkoek/wrap.

Voor de duidelijkheid; ik weeg niks af en eet gewoon tot ik vol zit, dit zijn best ruime porties, maar daardoor blijft mijn lichaam gewoon eten gewend (belangrijk ter voorkoming jojo-effect) en ik heb geen behoefte aan tussendoortjes.

Qua beweging heb ik niks aangepast, ik sport 2x per week onder begeleiding bij de fysio, dit is met name krachttraining (spieropbouw) en een stukje conditie, thuis fiets ik nog zeker 2 keer zo’n 12,5 km (met weerstandsopbouw) op de hometrainer.

Om mij te volgen en ideetjes op te doen qua maaltijden kun je mij volgen op Instagram daar post ik foto’s onder de #kimmiebackinshape

Iedereen wil natuurlijk weten of ik nou ben afgevallen tijdens deze detox?

Jazeker! Zooooo blij ben ik dat mijn lichaam eindelijk weer is gaan loslaten, ik was al even bang dat dit niet meer zou lukken.. ;-)

Ik doe de detox momenteel nog, vooral omdat hij mild is, zit er geen limiet aan hoe lang je dit kunt doen. Ik heb met de theeën 4 weken gedaan en kan nog zeker een dag of 3 schat ik in. In deze 4 weken ben ik 4,5 kilo afgevallen (ja ik heb speciaal voor jullie gewogen, dit doe ik normaal niet, maar zo wordt ’t inzichtelijker).

Gewichtsverlies en een ‘schoon’ lichaam zonder moeite!

Ik heb mega-lekker gegeten, slechts een aantal keer ’s avonds een beetje een rammelende maag gehad, die verdween na mijn avond-theetje en heb totaal niet ’t gevoel gehad dat ik op dieet was (ben).

Je mag juist in principe alles eten, mits je de do’s en don’ts hanteert.

Ik voel me heel fit omdat vooral de groenten-inname hoog ligt en ik de afvalstoffen kwijt ben geraakt.

Van dit laatste heb ik overigens geen last gehad, maar ik at al heel gezond voor de detox en heb vooral in ’t begin heel strikt ruim water gedronken om ze af te voeren. Naast ’t verliezen van gewicht is mijn huid er veeeel beter op geworden, veel minder bultjes/vlekjes.

Ik vind deze detox echt een enorme aanrader (met name voor mensen met een druk (gezins-)leven), vooral omdat ’t lekker is, gemakkelijk, goed vol te houden (hier is zelfs geen sprake van) en niet duur (ook belangrijk)!

‘Daphne, hoe is de detox jou bevallen? Deed jij nog dingen anders dan ik ze deed? Wat is volgens jou ’t grootste voordeel van de Teatox detox tov andere detox-kuren?’

Mijn motivatie om met jou mee te doen was naast jou supporten...ook omdat ik steeds meer aankwam en het gevoel had dat het niet meer wegging.

Het aankomen gebeurde vooral op mijn buik en maag en dat gaf toch wat zorgen.

Er ontstond een ontevreden gevoel, hoe kan ik nu in workshops en tijdens consulten vertellen hoe het werkt en dat zelf niet kunnen toepassen….of laten werken bij mij?

Wat was er nu gedurende het laatste jaar weer ingeslopen, waardoor mijn wilskracht behoorlijk was gedaald?

Ik dronk weer koffie, max 2 per dag maar toch.. en ook dronk ik vrij regelmatig een rood wijntje…voor het eten en niet teveel… maar toch had mijn lever daar schijnbaar veel moeite mee en liet het andere “opruimen” voor wat het was.

Hierdoor kwamen de kilootjes er gemakkelijk aan. Ook het tussendoor eten is met een peuter regelmatig om je heen die ALTIJD maar trek heeft (én een man die een echte “grazer” is) toch moeilijker te weerstaan dan ik dacht.

Toen kwam TEATOX op ons pad met deze milde detoxbox.

(Even nog tussendoor; toen ik vroeger een spijker was zonder figuur vond ik mezelf vreselijk dik en heb eens een theekuur gedaan waar mijn darmen heden ten dagen nóg door geprikkeld zijn, dus dát nooit meer).

Ik heb me goed ingelezen over de ingrediënten en wat deze doen en voelde toen al dat dit goed was.

Nu ben ik niet iemand van half werk, ik pas dan ook vanaf dat moment mijn hele eet- en drinkpatroon aan (waarschijnlijk nog iets ‘strenger’ dan Kim).

Mijn water (thee) inname ging meteen omhoog en ik moet eerlijk bekennen dat ik een dag of 3 wel ontwenningsverschijnselen heb gehad van waarschijnlijk de koffie en de wijntjes en het "grazen".

Onze ontbijtjes, lunches, diners en drinkpatroon komen wel redelijk overeen, maar af en toe eet ik wel bio rundergehakt, of een tartaartje en ook bio kip vind ik heerlijk.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat op dit moment als ontbijt de Sunwarrior mealreplacement bij mij torenhoog favoriet is (en ik bén helemaal niet van de shakes haha).

Daarbij heb ik bij de lunch en bij het diner ruim rauwkost toegevoegd en Jan en ik zijn groot fan van een salade met warme gestoomde groenten erop en iets van vette vis erbij.

Maar ook gevulde soepen, eenpansgerechten met veel groenten, omeletten met groenten en als nasi bloemkoolrijst, als spaghetti courgette en als lasagnebladen pompoenschijven staan regelmatig op tafel (allemaal in de supermarkt verkrijgbaar).

Het grappige is dat ik nu steeds goed vol zit en niet taal naar iets tussendoor, ook al doen anderen om mij heen dat wel (en opvallend vaak).

Afgevallen? JAAAAAA op dit moment 5.5 kg en ik voel me heel erg goed, vol energie, geen mankementjes (die zo bij het ouder worden ‘horen’) en veel actiever en zeker veel meer focus.

Ik vind de theetjes heerlijk en doe ook zeker 4 weken met een blikje én ik ga door, mede omdat het zo mild is én omdat het mega goed voelt.

Even zo onder elkaar....vroeger toen ik afviel zag men dat direct aan mij, mijn wangen vielen in, kreeg wat 'vouwen' in mijn gezicht en jammergenoeg werd ook mijn cupmaat een aantal maten kleiner. Borsten bestaan uit vetweefsel, dus dat is dan wel logisch ook.

Maar wat wil het nu....ik ben lekker afgevallen maar het is vooral te zien én te voelen aan vooral mijn maag en buik, dus alles is nog net zo in verhouding als ervoor...en dat was altijd mijn struikelblok....afvallen en dan niet tevreden zijn met 'theezakjes' ;-)

Ik ben blij!

Welke producten raden wij echt aan tijdens de detox?

Zoals jullie kunnen zien hebben we met opzet veel foto’s toegevoegd aan deze blog, juist om inzichtelijk te maken wat wij zoal hebben gegeten tijdens de detox.

Ook kun je zoals gezegd op Instagram nog meer eet-ideeën van ons terugvinden.

Wel geven wij graag nog wat tips over producten die wij helemaal geweldig vonden tijdens deze detox:


 • Kikkererwten en linzenrijst van AH

 • Linzen pasta/spaghetti/lasagnebladen

 • Babyspinazie; voor in je omelet en door je smoothies

 • Diepvriesfruit voor door de smoothies

 • Sunwarrior illumin8 mealreplacement Aztec chocolate of vanilla bean

 • Goede chocolade met gezondheidsvoordelen, voor die beloning af en toe!

 • Lekkere theesoorten die je kan afwisselen, waardoor je genoeg drinkt naast water en die je desgewenst energie of rust geven of je bijvoorbeeld ondersteunen met je spijsvertering

 • Een goede groenteboer die kan en klare rauwkostsalades heeft en je kan vertellen wat hiervan de ingrediënten zijn, zodat je niet elke dag zelf van alles hoeft te snijden en maken, gemak dient de mens!

We hopen dat we jullie met deze blog hebben geïnspireerd om ook eens een detox te gaan doen, want op deze manier kan iedereen dat én het levert voor je lichaam zoveel gezondheid op!

Liefs,

Kim & Daphne

ps alle onderstreepte woorden kun je aanklikken, dan ga je rechtstreeks naar onze webwinkel (of naar onze recepten) en kun je desgewenst het product vast in je winkelmandje leggen.

#detox #detoxen #skinnydetox #skinnymorning #skinnynight #mildedetox #teatox #teatoxthee #afvallen #gezondelifestyle

81 keer bekeken
 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne