• Kim!

Een knaller van een voedzaam ontbijt; home made wafels!

Bijgewerkt: jul 17


Afgelopen Kerst gunden wij onszelf eindelijk een wafel-ijzer. Deze stond al heel lang op ons wensen-lijstje.

Eigenlijk onnodig om ermee tot Kerst te wachten hoor, want er komen geregeld leuke aanbiedingen voorbij bij supermarkten en drogisterijen waar ze voor rond de €15 te koop zijn! Folders in de gaten houden dus..

Al snel begon ik te experimenteren met receptjes, allemaal lekker, maar ik wou graag een verantwoorde wafel bakken, die je bij wijze van elke dag kan nemen als ontbijt, boordevol voedingsstoffen dus en hij moest ook lekker stevig van structuur zijn.

GELUKT!!

Hieronder deel ik ’t basis-recept met jullie:

Ingrediënten (voor 6 wafels)

  • 2 rijpe biologische bananen

  • 2 biologische of rondeel eieren

  • 200 ml plantaardige melk, ik gebruikte kokos-rijstmelk

  • 100 gr havermout

  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder

  • 1 theelepel Ceylon kaneel

  • 1 theelepel koekkruiden

  • ¾ scoop eiwitpoeder

  • ½ theelepel Keltisch zeezout

  • Extra vierge kokosolie om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm je wafelijzer voor. Pak een blender en doe daar alle ingrediënten in en mix dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

Vet je wafelijzer in met kokosolie (boven en onderkant) en doe je beslag onderin op beide zijden.

Bij mij zijn dit ongeveer 2 kleine juslepels. De zwarte vierkantjes van je wafelvorm moeten bedekt zijn, maar pas op dat je ijzer nog wel gewoon dicht moet kunnen zonder dat deze overloopt.

Bij mijn wafelijzer moeten ze zeker 9 minuten bakken, na minimaal 3 minuten kun je even spieken hoe ’t gaat, maar doe dit niet te vaak om de warmte niet te verliezen.

Eet de wafels gewoon zo of ‘beleg’ ze met Griekse yoghurt en gebakken appeltjes in kaneel en kleine zaadjes (vol oa eiwitten en vetzuren, waarvan wij helaas de naam niet mogen noemen op deze website (je kunt ze zien op de foto!) of Griekse yoghurt met suikervrije jam of met alleen wat honing, varieer lekker!

Uiteraard kun je ook goed je eigen variaties maken met dit basisreceptje door je meel-soorten af te wisselen, of bijvoorbeeld de zoete kruiden te vervangen door een ‘hartige’ variant, denk aan wat kurkuma, Italiaanse kruiden etc.

Ook is ’t een idee om een extra eitje toe te voegen zodat je meer een omelet-wafel krijgt, ideeën te over!

Enjoy!!!


#wafels #ontbijtwafels #lunchwafels #stevigontbijt #homemadewafels #extraproteine #italiaansekruiden #warmontbijt #ookhartigtemaken

0 keer bekeken
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG