• Kim!

Kims zwangerschap week 22 t/m 31


Inmiddels zijn we alweer 12 weken verder sinds de vorige update-blog! Tijd vliegt nog steeds.. ;-)

Hoe ik me voel?

Goed......maaaarrrr ’t gaat allemaal niet meer zó gemakkelijk, toch mag dat ook wel he?

Dat vind ik in ieder geval, het is toch ook een top-prestatie wat je levert als vrouw, om een kindje te laten groeien in je buik?

Dat gaat gewoon niet zonder slag of stoot! Had ik ten tijde van de vorige blog nog volop energie, merk ik nu sinds een week of 2, dat dit weer wat afneemt.

Na een ‘bezigheid’ ben ik oprecht moe en regelmatig kan ik niet voorkomen dat mijn ogen om 20:30 uur (!) al dichtvallen op de bank. Dit laatste ook doordat de nachten wat meer onderbroken zijn omdat liggen op rug of rechterzij zorgt voor benauwdheid en misselijkheid en mijn linker-heup en schouder ’t ook wel af en toe zat zijn.

Maar verder mensen, mij hoor je niet klagen.. ;-) Nee zonder gekheid, dit is toch peanuts, ik ben heel tevreden met hoe de zwangerschap verloopt en maak een pas op de plaats wanneer ik voel dat dit nodig is.

Met 30,5 weken mochten wij weer even naar ’t kleine meisje kijken via de echo bij de verloskundige, de zogeheten ‘groei-echo’.

Gelukkig ligt alles perfect op groei en scoort ze erg gemiddeld voor de termijn waarin we zitten.

Een heel perfect plaatje liet ze niet meer zien uiteraard, want de ruimte daarbinnen wordt wat beperkter!

Kick was ook mee naar deze controle en vond ’t leuk, maar ’t speelgoed bij de verloskundige even leuk zeg maar.. ;-)

De controles bij mij waren nog steeds perfect, ijzer/suiker gehalte in bloed perfect en bloeddruk nog steeds mooi stabiel laag. Fijn!

Qua eten en drinken en dus goede voedingsstoffen tot mij nemen geen bijzonderheden te melden. Ik kan alles momenteel wel verdragen, wel heb ik uiteraard m’n voorkeuren die iets meer aanwezig zijn dan normaal gesproken.

Wel heb ik rekening te houden met een maag die niet te groot kan worden door ruimtegebrek.

Uitspattingen heb ik niet meer, maar ik ben nog steeds wel meer van zoet en ‘vulling’ in tegenstelling tot wanneer ik niet zwanger ben.

Zijn we al uit de naam en is ’t kamertje al klaar? NEE!

Oooohhh dit geeft wel een klein beetje spanning, al zijn we inmiddels wel bezig met ’t kamertje en weet ik dat dat helemaal goedkomt.

Het wachten was op onze nieuwe vloeren boven en nog wat ‘behang-werk’, maar nu kunnen we dan echt beginnen met inrichten en ‘vullen’ van ’t kamertje.

We houden ’t neutraal met wit/licht-grijs/hout en de accentkleur wordt geel. Qua naam gaf ik de vorige keer al aan dat Jan een lichte voorkeur heeft en ik neig nu ook wel een beetje naar die naam, maar op de één of andere manier kan ik voor mijn gevoel nog niet helemaal doorpakken. Komt tijd komt raad..

Ik heb even getwijfeld of ik dit stukje wel zou delen met iedereen, maar ik vind dat als ik mijn zwangerschap deel met jullie als volgers van Pure Generaties, dat daar ook de ‘struggles’ van ’t leven aan bod mogen komen.

Een dag voor de laatste echo heeft Jan (mijn partner) te horen gekregen dat zijn functie binnen de schouwburg vervalt en zijn contract dus niet verlengd wordt.

Dit kwam echt als een shock omdat we allemaal niet eens stil hadden gestaan bij ’t feit, dat hij officieel nog een tijdelijk contract had.

Het ongeloof was groot en ook was er bij mij veel verdriet omdat ik Jan deze voor hem ‘droombaan’ echt zo gunde en ik ’t gevoel had dat hij daar zo op z’n plek zat en kon laten zien wat hij waard is.

Er zijn wat tranen gevloeid, maar gelukkig is Jan zelf en eigenlijk kan ik wel zeggen wij allebei, heel positief ingestelde mensen. Uiteraard brengt dit zorgen met zich mee, maar ’t is iets wat we op dit moment niet meer kunnen veranderen en vanaf januari is ’t gewoon een feit. Tuurlijk is ’t rot om financiële zorgen te hebben in een tijd die je eigenlijk heel onbezorgd door wil gaan met de feestdagen en een baby op komst, maar de realiteit is niet anders en daar dealen we mee. Ook vertrouwen we er volledig op dat er weer iets moois op Jan z’n pad gaat komen!

Er waren ook nog leuke baby-dingen de afgelopen weken, ik had namelijk een afspraak met de kraamzorg en met een lactatie-kundige.

Qua kraamzorg hebben we weer gekozen voor Maartje kraamzorg, een kleinschalige organisatie met persoonlijke insteek.

Het gesprek verliep heel fijn en ik heb alle vertrouwen in dat de kraamweek ook zo gaat verlopen.

De vorige keer na de geboorte van Kick, liep de borstvoeding te vroeg spaak, niet omdat de borstvoeding niet goed verliep, maar ik kon ’t voeden (de houding en belasting) niet aan.

Al snel had ik lichamelijk zoveel meer pijn, dat ’t stilzitten tijdens ’t voeden niet meer lukte. Ook kreeg ik er toen nog een borstontsteking overheen waar ik goed ziek van was en dat maakte ’t destijds einde borstvoedings-periode.

Omdat ik zo ontzettend overtuigd ben van ’t belang en de voordelen van borstvoeding, wil ik ’t deze keer beter (lees beter voorbereid) aanpakken en dus plande ik al in mijn zwangerschap een consult met Mariska Moddejonge.

Ik ken haar van voorlichtingsavonden, het mama-café en ook werken wij met Pure Generaties geregeld met haar samen.

Wat een fijn gesprek was dit!

Al mijn vragen heb ik kunnen stellen en mijn zorgen/ervaringen kunnen voorleggen en ’t was zo ontzettend fijn om te merken wat haar visie en ervaring is en hoe relaxed zij ’t benadert. We hebben heel veel doorgenomen en via mail heb ik veel info van haar ontvangen.

Afgesproken is om contact te houden en bij vragen zeker nog contact te hebben en ik mag mij melden wanneer ’t baby-meisje is geboren en dan komt ze direct langs om de ‘houdingen’ die we besproken hebben in praktijk te oefenen en te zien of dat goed werkt.

Wat een verademing om zo iemand achter de hand te hebben zeg!

Ook deze blog sluit ik weer af met wat leuke feitjes/weetjes:

  • Opzich ben ik qua ‘zuurstof-gehalte’ er wel aan toe dat ’t meisje een klein beetje gaat ‘zakken’, give me some air! ;-)

  • Mijn zwangerschaps-invulboek is gewoon bijna up-to-date en daar ben ik best trots op naast alle werkzaamheden etc, leuk om later nog eens terug te lezen en kijken

  • Een kopje Keto-Bru is echt mijn reddende engel voor een fijne (en hoog nodige) energie-boost! Zo lekker ook, heeft echt mijn voorkeur boven chocolademelk qua smaak, uitgezonderd nog van alle gezondheidsvoordelen.

  • Af en toe moet ik gewoon echt nog wat leuke kleertjes kopen, meeeennn wat veel leuks voor ‘grietjes’.

  • Zet geen schaaltje (spelt)pepernoten voor mij neer, want ik garandeer je dat ik ze allemaal in mijn eentje opeet!

  • Wanneer jullie deze blog lezen zitten we een dagje voor mijn officiële ingangsdatum van mijn verlof, afgezien van wat ‘evenementen’ mag ik me dan lekker met baby-zaken gaan bezighouden

  • Misschien hadden jullie ’t al wel gezien via onze social-media, maar toch leuk om ’t nog even te vermelden; met Dragen & Zo ging ik (gingen wij) een samenwerking aan en ontving ik een prachtige draagdoek (zie foto), hier gaan jullie na de bevalling zeker nog meer over lezen!

Hopelijk vonden jullie ’t weer leuk om even bij te lezen over mijn zwangerschap. Hebben jullie nog speciale vragen of verzoekjes aan mij die ik kan beantwoorden of uitwerken voor de volgende blog?

Sowieso gaan jullie dan meer lezen over de cursus ‘hyno-birthing’ die Jan en ik nog gaan volgen..

Waar ik mee wil afsluiten is dat ik ’t enorm leuk vind dat jullie mij ook weten te vinden voor praktische vragen rondom voeding/suppletie bij jullie eigen zwangerschap of zwangerschapswens.

Uiteraard schrijf ik deze blogs mede om mensen te inspireren met de wijze waarop ik omga met mijn gezondheid en zwangerschap.

Liefs Kim

#zwangerschap #laatstetrimester #babykamer #kraamhulp #lactatiekundige #zwangerschapslifestyle #babymeisje

48 keer bekeken
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG