• Kim!

Kim's zwangerschap; before t/m 9 weken


Wat blijft 't toch 'altijd' gek aan 't begin van je zwangerschap wanneer je weer openlijk mag communiceren over alle 'zwangerschaps-perikelen'!

Je hebt telkens 't gevoel of je je mond voorbij praat ofzo.. ;-) Tijdens mijn zwangerschaps-aankondiging onlangs op de social-media van Pure Generaties, gaf ik al aan dat ik jullie graag wil meenemen bij alles wat er komt kijken bij een zwangerschap op 'healthy lifestyle' gebied.

Dit begint uiteraard al voor je daadwerkelijk zwanger wordt of de wens bestaat zwanger te worden! Before: In Januari van dit jaar lieten zowel mijn moeder en ik een thermografie maken, ik alleen van de 'borst-regio'.

Tijdens 't maken van deze thermografie en later ook uit 't rapport, bleek dat er bij mij sprake is/was van een hormonale disbalans. Dit merkte ik zelf al enige tijd oa aan mijn huid.

Meteen een startpunt om dit ook echt aan te gaan pakken.... samen met de kennis en kunde van mijn moeder, want hormonen, wat een lastige issue is dat!

Zoals ze zo mooi een vergelijk maken tussen een orkest en hormonen; speelt er 1 (van de hormonen/orkestleden) vals, dan gaat iedereen mee.

Het kan dus feitelijk zo zijn dat 't probleem zit bij 1 van de hormonen in je lichaam en alles mee gaat en er sprake is van een disbalans.

Na wat testen (oa in ''Alles draait om je hormonen" van Rineke Dijkinga zit een prachtige test) was 't iets duidelijker waar de disbalans zit.

Bij mij speelt mee dat deze disbalans tevens kan zijn ontstaan doordat ik zuiveringsorganen (blinde darm, amandelen, galblaas) mis. Dit alles meenemende stelden we samen wat plannen op qua voeding, maar ook qua slaap (ook bij deze hormonen zat 't volgens de test niet helemaal goed), deze volgde ik en ik merkte zeker al wat verbetering, ook zichtbaar qua huid.

Uiteindelijk heeft zo'n traject wat langer nodig om zich volledig te stabiliseren. Toen voor mij (en mijn man) onze wens voor een tweede kindje helder en uitgesproken was (oeh eng toch altijd om dit hardop te benoemen naar elkaar, vooral van mijn kant, twijfel twijfel.. ;-) ), had ik toch wel enige 'angst'/twijfel of deze disbalans in hormonen er niet voor zou zorgen dat zwanger raken moeilijker zou worden.

Anderzijds voelde ik mij zo goed, fit en gezond, dat ik dit mij niet kon voorstellen, maar ja die eeuwige hormonen zorgen ook voor zwaarmoedige gedachten tijdens een paar dagen van de maand.. ;-)

Gelukkig bleek al heel snel dat wij beiden volop in de bloei van onze levens en gezondheid verkeren gelukkig, want al de 2e maand bleek ik zwanger, nou ja ik met mijn uber-gevoelige-lijf en zintuigen voelde dat al voordat 't officieel bleek.

Fijn is dat Jan daar ook altijd volledig op vertrouwd. Mega blij met dit nieuws, maar uiteraard ook heel spannend, ook als je je nog haast niet kunt voorstellen dat er nog zo'n lief en mooi kindje als Kick geboren kan worden! :-)

Ook heel blij dat ik al zo enorm goed met m'n voeding/lifestyle bezig ben altijd en de laatste maanden de balansen ook qua hormonen heb geprobeerd te herstellen. Hopelijk heb ik daar een buffertje mee gebouwd qua voedingsstoffen, want jaaaa ook deze zwangerschap blijkt gezond eten tijdens de eerste weken een moeilijk puntje, daarover later in deze blog meer.. Uiteraard laat ik altijd en vooral de laatste tijd, bepaalde voedingsmiddelen weg uit mijn voedingspatroon, maar interessanter lijkt mij voor jullie wat ik vooral toevoegde de laatste tijd: - extra omega 3 (visvrij) - actief foliumzuur - vitamine D3 (normaal stop of minder ik bij zomerse dagen, nu doorslikken) - vitamine C (normaal stop of minder ik in voorjaar, nu doorslikken) - extra goede vetten (extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit, extra vierge kokosolie, avocado)

- ijzer in de vorm van voornamelijk bladgroenten en noten - producten uit de zee: zeewier, zeekraal, wilde zalm - eiwitten: Griekse yoghurt, kwark, eieren, noten etc.

<-- (tussen alle snelle koolhydraten-geweld, lijnzaadcrackers met zeewier & een ei- avocado salade) De eerste weken zwangerschap: Al tijdens de eerste 2 weken slik ik een dubbele hoeveelheid magnesium-citraat en gebruik ik af en toe extra magnesium

Schussler-zouten vanwege de spanning/kramp in m'n onderbuik,

er is heel wat gaande en dat is te merken, vooral wanneer ik wil slapen, maar door de toevoeging van extra magnesium is 't goed te handelen en slaap ik weer goed.

Rond week 4-5 lukt 't mij niet meer eerst te gaan bewegen (sporten) en daarna pas mijn ontbijt te nuttigen, wat ik normaal gesproken juist heel fijn vind en mij uitstekend afgaat sinds ik Pulse-8 gebruik.

Dus 't ontbijt gaat voor 't bewegen vanaf die week. Ook vallen de Fixx/Keto-Brü die ik zeker op sportdagen gebruik niet meer fijn in mijn maag, mijn lijf vraagt om meer 'vastere' voeding.

(Kleinere stukjes fietsen ivm 'banden-pijn')-->

Helaas want ooooohhh wat mis ik de bakken energie die je daarvan krijgt en hoe fit je je door deze producten voelt!

Al een week later (week 5/6) krijg ik steeds wat meer moeite met 't eten van voedingsmiddelen die normaal gesproken er juist voor zorgen dat ik mij zo goed voel, zoals smoothies, slowjuicesapjes, salades etc.

Mijn lijf (maag) heeft behoefte aan vulling in de vorm van koolhydraten (crackers/brood) ivm 't opspelen van misselijkheids-vlagen.

Tussendoor gaan (bomvol groenten)soepjes en sapjes gelukkig nog wel deze week.

<-- (gezond snackje met Kick!)

Water drinken wordt ook al veel moeilijker, erg herkenbaar vanuit mijn zwangerschap van Kick dit allemaal.

Vanaf week 6 kan ik de misselijkheid alleen nog maar goed weg-eten, helaas met koolhydraten zoals crackers/brood, maar zo kom ik de dagen goed door. Ook is de 'vieze smaak' die ik herken van de vorige zwangerschap terug, dus ik grijp af en toe naar snoepjes etc om dit te verdoezelen.

Dus na een mentale 'struggle' omdat ik merk dat ik nu al in gewicht aankom door al dat 'snelle' eten, klaag ik totaal niet want 't gaat nog steeds zonder spugen/kokhalzen en heel soepel!

Vanaf week 6 ben ik wel een stuk vermoeider en dat resulteert in op de bank en 's middags tijdens 't rusten in slaap vallen, maar dat voelt ook wel fijn, deze normaliter met niet zoveel slaap kunnende fitte mama, is een marmot geworden met een nieuwe hobby.. Zzzzzzzzzzzz ;-)

Vanaf week 9 lukt 't drinken weer beter en dat voelt wel heel fijn, verder houden dezelfde 'cravings' en gewoontes nog even aan, maar ik mag dus totaaaaaal niet klagen, dit voelt stukken beter als tijdens de eerste zwangerschap! Qua bewegen merk ik wel dat ik niet meer zo voluit kan gaan als ik normaliter doe, vooral ivm 'banden-pijn' en verhoogde hartslag al en de rechte buikspieren train ik even niet meer, maar ik heb de fysio nog geen 1x moeten afzeggen en daar ben ik wel heel trots op, want elke beweging nu en zolang als ik dat volhoud deze zwangerschap is meegenomen voor 't herstel straks. Nog gewoon wat leuke 'weetjes' van de eerste weken, die niks te maken hebben met Pure Generaties, maar wel leuk zijn te vermelden: - Deze zwangerschap raak ik minder in paniek (lees; huilen/vluchten) tijdens 't koken (luchtjes!), ik kan 't nog steeds zelf bereiden - Bijna alle mensen stinken tegenwoordig in mijn optiek ;-) (herkenbaar?!) - Mijn schoonheidsspecialiste zag mijn zwangerschap al voor de aankondiging terug in mijn huid - Kick is overtuigd dat hij een zusje krijgt - Ik heb m'n eerste zwangerschapslegging al aangehad (opgezette buik!) - Kick moet nog even wennen aan 't feit dat de baby straks niet meteen met auto's kan spelen - Ik dronk voor 't eerst in jaaaaaren een blikje sinas achter elkaar op, zoooo'n zin in! (zoeeeeettttt!!) - Mijn opa gaat eind januari zijn 5e achterkleinkind verwelkomen en verheugd zich hier, na wat zorgen om mij, erg op - We kunnen Kick goed voorbereiden met een pasgeboren nichtje en één deze weken komt daar nog een klein nichtje/neefje bij! (op de foto: voorbereiding met Kick)

Ik hoop dat jullie 't leuk vinden de zwangerschap zo met mij/ons mee te beleven en daarnaast hoop ik mensen die zwanger zijn/zwanger willen worden te inspireren met alle info die ik met jullie ga delen, tag dus vooral mensen onder de blogs die in deze serie gaan volgen! Hebben jullie specifieke vragen aan mij, zet ze bij de reacties als je dit met anderen wil delen of mail mij bij privé-vragen op kim@puregeneraties.nl Liefs Kim Ps. Zijn er onder de volgers zwangeren die ook een healthy lifestyle volgen en punten herkennen uit mijn blog? Het lijkt me leuk om info uit te wisselen!

Tevens wil ik deze aanstaande mama's attenderen op onze workshop Kinderlifestyle die wij geven op 24 september aanstaande, aanmelden kan al en wordt aangeraden ivm 't aantal deelnemers!

#zwanger #zwangerschap #9weken #voedingvoorzwangeren #zwangerschapslifestyle #healthypregnant

107 keer bekeken
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

Disclaimer!

Algemene voorwaarden!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne

 

 

DO PG logo RGB.JPG