• Kim!

Suikervrije heerlijk smeuïge pompoencake!


Jaaaaa we zitten volop in 't seizoen van de pompoen!

Heerlijk voor een soepje of geroosterd uit de oven, maar ook ontzettend geschikt om te verwerken in je baksels! Waarom is pompoen zo ontzettend gezond: - Bomvol bètacaroteen wat oa zorgt voor een goede weerstand en is goed voor de ogen, botten, tanden, huid - Vitamine A, C - IJzer, kalium, zink - Bevat veel vezels (en weinig calorieën) en geeft daardoor lang een goed verzadigd gevoel Genoeg redenen om de komende tijd de pompoen vaak op 't menu te zetten! Benodigdheden: - Oven - Mengkom - Pan om in te stomen - Cakevorm Ingrediënten: - (+/-) 250 gram biologische pompoen (zelf snijden of lekker bij de grote supermarkt met een A en een H halen, daar verkopen ze voorgesneden biologische pompoen) - 80 gram biologische rozijnen - 100 gram extra vierge kokosolie - 200 gram volkoren speltmeel - 50 gram amandelmeel - 3 theelepels wijnsteen bakpoeder - 5 druppels suikervrije vanille-essence - 3 theelepels kaneel - 1 theelepel koekkruiden - 2 theelepels speculaaskruiden - 3 biologische of rondeel eieren - pompoenpitten als garnering (gebruik je die uit de pompoen dan die eerst los roosteren) - Stoom de pompoen in ongeveer 10 a 15 minuten gaar.

- Prak deze tot een moes in je mengkom.

- Verwarm de oven voor op 160 graden.

- Weeg de rozijnen af en wel deze in een bakje met warm water.

- Weeg de kokosolie af en laat deze op een laag vuurtje smelten in een pannetje.

- Weeg je meel af en voeg deze bij de pompoen, voeg daarna alle ingrediënten toe behalve de pompoenpitten en rozijnen en roer je beslag GOED door.

- Wanneer je een mooi glad beslag hebt, giet je de rozijnen af en voeg je deze bij 't beslag en roer dit nogmaals goed door.

- Pak een cakevorm en stort je beslag hier in.

- Top de cake af met pompoenpitten.

- Zet je cake voor ongeveer 45 minuten in de oven, je cake is gaar als een satėprikker er schoon uitkomt na 't insteken. Tip 1: Varieer gerust met soorten meel, denk er wel aan dat glutenvrije melen wat steviger bakken en dat 't dan verstandig is wat meer 'vocht' toe te voegen zoals kokosolie Tip 2: Laat je cake in de vorm afkoelen, zo blijft de vorm beter behouden Geniet ervan allemaal! Ik at 'm als ontbijt, lunch én tussendoortje.. ;-) Liefs Kim

PS De dikgedrukte onderstreepte producten zijn door ze aan te klikken rechtstreeks te bestellen via onze webshop!

#suikervrij #pompoen #pompoencake #lunch #tussendoortje #gezondtussendoortje #biologisch #ontbijt #healthyontbijt #healthysnack #healthylunch

210 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne