Pompoen(ontbijt)taartje! (glutenvrij/vegan/exorfinevrij)

Wat dachten jullie van een taartje wat zo voedzaam is, dat je er ook mee kan ontbijten of lunchen?

Pompoen(ontbijt)taartje!

--> Glutenvrij

--> Vegan

--> Hormoonproof

--> Exorfinevrij

Wat heb je nodig voor 2 mini-taartjes:

Voor de bodem:

80 gr bio havermout (de lekkerste is die van de Zenderense Es!)

20 gr amandelmeel

2 grote eetlepels extra vierge bio kokosolie

2 theelepels bio koekkruiden

snufje keltisch zeezout

2 eetlepels rauwe onbewerkte bio honing

Voor de vulling:

150 gr kokosyoghurt

125 gr bio pompoenpuree

1/2 blaadje agar agar Biovegan

50 ml koud water

toppings: bio koekkruiden + bio crunchy chocoladehartjes Biovegan

(Tip: Alle dikgedrukte, groen onderstreepte producten zijn direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop)

Bereiding:

- Smelt in een pannetje de kokosolie

- Weeg de melen af & roer alle ingrediënten voor de bodem door elkaar

- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Bekleed 2 kleine springvormpjes (10-12 cm) met bakpapier

- Maak in beide vormpjes een bodem met klein opstaand randje van ‘t mengsel & bak de bodempjes in 15 a 20 min af

- Laat de bodem afkoelen id vormpjes

- Pak een pannetje, voeg 50 ml koud water toe + een 1/2 blaadje agar agar & laat dit 5 min wellen

- Weeg de kokosyoghurt & pompoenpuree af & roer door elkaar

- Volg de instructies op de verpakking & breng de agar agar + water al roerende (!) aan de kook tot alle agar agar is opgelost

- Roer dit goed door ‘t koude mengsel & stort dit op de beide afgekoelde bodempjes in de springvorm

- Plaats de springvormpjes voor minimaal 2 uur in de koelkast

- Top af met de koekkruiden & crunchy chocolade hartjes

Geniet ervan!!! Enne tag ons vooral in je foto op social media als je dit taartje hebt gemaakt..

    0