Chocolade-bonbon with energy & without regrets! (vegan/exorfinevrij)

Chocolade en bonbons horen zo bij de decembermaand, maar oh die suiker (en melk) daar worden we toch echt niet blij van he?

Deze chocolade is heel gemakkelijk om te maken, echt heel erg lekker, geeft energie (rauwe cacao) en laat je bloedsuikerspiegel niet 'sky-high' gaan doordat de dadels verpakt worden in 't gezonde vet van de kokosolie.

Dit recept is:

GLUTENVRIJ

VEGAN

GERAFFINEERD SUIKERVRIJ

EXORFINEVRIJ
 

 

 
Benodigdheden:
 

 
- keukenmachine
 

 
- diepvries
 

 
- steelpannetje

- huishoudfolie of een siliconen chocoladevormpje
 

 

 
Ingrediënten:
 

 
- 50 gram extra vierge kokosolie
 

 
- 3 eetlepels rauwe cacao
 

 
- 85 gram dadels
 

 
- Eventueel een vulling naar keuze, zie tip onderaan recept
 

 
Werkwijze:


 
Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuurtje. Pak de keukenmachine en doe alle ingrediënten erin. Laat de keukenmachine net zolang draaien tot je een smeuïge substantie hebt zonder stukjes. Pak de chocolade-vormpjes en doe 't mengsel hierin, of maak een reep chocolade door 't mengsel dun uit de smeren op een huishoudfolie en deze goed dicht te vouwen. Zet voor een paar uurtjes in de vriezer tot de chocolaatjes mooi hard zijn geworden.

LET OP !De chocolade bewaar je in de vriezer en haal je 20 minuutjes voor je ze wil eten uit de vriezer om op kamertemperatuur te komen!
 

 
Tip: Varieer gerust met dit recept door er bijvoorbeeld zoals ik vaak doe kokosrasp of noten aan toe te voegen, of voeg hennepzaad, cacaonib-mix, of deze lekkere cranberry-mix toe!

Meng deze ingrediënten door 't cocolademengsel voor je deze in de vormpjes doet.

(De dikgedrukte onderstreepte producten zijn rechtstreeks te bestellen in onze Puregeneraties webshop.)

    0