Simpele, maar ooh zo lekkere lente/zomer cakejes! (Glutenvrij/Suikervrij/Exorfinevrij)

Bijgewerkt: 21 jun 2023

Er is alweer wat vers zomerfruit in de winkels, smakend naar warme zomerdagen en het lonkt om er iets mee te doen! Voor de mensen uit Twente; aardbeien haal je natuurlijk bij de Manderveense aardbei, lekker onbespoten genieten!

Ik bakte hele simpele suikervrije cakejes met heerlijke Manderveense aardbeien er bovenop; nog geen 10 minuutjes om te maken en maar 25 minuten in de oven..

- Glutenvrij

- Exorfinevrij

- Hormoonproof

- Kidsproof


 
Ingrediënten (6 cakejes):
 

 
- 100 gram havermeel (= gemalen havermout, wil je glutenvrije cakejes bakken? Let er dan op dat je haver gecertificeerd glutenvrij is)
 

 
- 2 (biologische) eieren
 

 
- 2 (biologische) bananen
 

 
- +/- 5 druppels vanille-extract (suikervrij)
 

 
- 4 eetlepels kokosmelk
 

 
- handje (biologische) rozijnen

- 1 theelepel baking soda + scheutje citroensap (volg instructies bij werkwijze!)
 

 
- 6 aardbeien

(De groen onderstreepte producten zijn door aan te klikken direct bestelbaar in de Pure Generaties webshop!)
 

 
Werkwijze:
 

 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de rozijnen in een bakje met warm water en laat ze even wellen. Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen, baking soda + citroen en de aardbeien, in een keukenmachine en mix 't tot een beslag. Giet de rozijnen af en meng deze door 't beslag.

Let op: pak nu een klein bakje en knijp wat sap uit een halve citroen, vermeng dit met 1 theelepel baking soda. Dit gaat schuimen! Roer dit als laatste door je beslag. Schep 't beslag in je vormpjes en leg de aardbeien in plakjes er bovenop. +/- 25 min in de oven op 180 graden.
 

 
Zo simpel, maar oooh zo lekker!

Tips:

- varieer gerust met ander fruit

- vries de cakejes in voor een gezonde snack voor mee naar school/werk (de structuur blijft identiek!)

    0