Donderdag 28 maart 2019 

19.30- 22.00 uur

Lezing: "de geneeskrachtige werking van cannabis olie"

door Canshaman.

Kulturhus De CoCer

Thijplein 1

Rossum (Ov)

Kosten: € 15,= (aan de zaal contant te voldoen)

Op donderdag 28 maart komt de bevlogen en deskundige Robbert van de "Canshaman Community" een boeiende en zeer goed onderbouwde lezing geven over de medicinale cannabisplant en cannabis olie.
"Na zelf te maken te hebben gehad met ernstige ziekte, is hij in aanraking gekomen met medicinale cannabis.
Cannabis olie is een olie die wordt gewonnen uit de harsen van de bloemtoppen van de vrouwelijke cannabis plant ten behoeve van verlichting en/of genezing van een bepaald ziektebeeld en/of klacht.

 

Endo-cannabinoïde systeem
Het werkt op het zogenoemde endo-cannabinoïde systeem dat elk zoogdier op aarde bezit.
Het menselijk lichaam bevat net als dat van alle andere zoogdieren een miljoenen jaren oud endo-cannabinoïde- systeem.  Endo betekent lichaamseigen.
Endo-cannabinoïden fungeren als signaalgevers en regelen alle belangrijke processen in een levend wezen, zoals de productie van hormonen, eiwitten, ze besturen het immuunsysteem en alle organen.

Cannabinoïden komen buiten een levend wezen in de natuur, alleen voor in de cannabisplant en heten dan phytho-cannabinoïden. Phyto betekent plant in het Grieks.
Dit verklaart waarom cannabis een medicinale werking heeft: de plantaardige cannabinoïden zijn vrijwel dezelfde stoffen die het menselijk lichaam ook produceert om processen in het lichaam te sturen.
Dit verklaart ook waarom cannabis zo’n lichaamsvriendelijk product is en zo snel werkt.
De laatste jaren is er steeds meer wetenschappelijke onderbouwing over de geneeskrachtige werking van de cannabis plant.
Cannabis kan worden ingezet bij meer dan vijfduizend ziektebeelden/symptomen om deze verlichten en/of te genezen.

Hierbij kan je denken aan symptomen die horen bij epilepsie, spasmen of het Gilles de la Tourette syndroom, kanker, Alzheimer, de ziekte van Crohn, Asperger, reuma, migraine, staar, borderline, ADHD, Astma, COPD, fibromyalgie, artrose, Glaucoom, angst, depressie, ontstekingen, anorexia, pijn, stimuleert botgroei.......om er maar enkele te noemen.


Cannabis Shamanisme oftewel Canshaman  is een principe, een gedachte als het ware.
Dit principe omvat de levensovertuiging dat elk mens het recht heeft zichzelf te genezen met de middelen die de natuur, onze aarde, god of het universum ons daarvoor gegeven heeft. De link tussen shamanisme en Cannabis komt voort uit de relatie tussen de cannabisplant en geestelijke en lichamelijke ontplooiing. In die zin betekent het dat je met gebruik van de Cannabisplant je eigen lichaam en bewustzijn gaat verkennen en hierin jezelf confronteert met alles wat je in je wezen vasthoudt en ervaart.
In sjamanistische tradities worden planten gezien als een portaal of deur tussen verschillende realiteiten of dimensies.


Brug tussen het spirituele en het wetenschappelijke.

De Cannabisplant kan je als het ware beschouwen als een brug tussen het spirituele en het wetenschappelijke. Aan de ene kant is wetenschappelijk onderbouwd hoe de werkzame stoffen genezing in het fysieke lichaam teweeg kunnen brengen. Aan de andere kant opent het binnen het bewustzijn bepaalde deuren die kunnen bijdragen aan mentale genezing. Hygiëne voor het lichaam, Psygiëne voor de geest.

Door de twee werelden te combineren maak je optimaal gebruik van de plant als hulpmiddel bij het genezen van het lichaam en de geest.
 

Aangezien cannabis zulke geneeskrachtige eigenschappen bevat en daarmee de mogelijkheid opent het lichaam terug te laten keren in een natuurlijke staat van zijn, zowel fysiek als mentaal, is openheid over en het delen van deze informatie erg belangrijk.

Wij zijn dan ook erg blij met de komst van Canshaman die ons met duidelijke en overzichtelijke informatie de medicinale eigenschappen van de plant leert te begrijpen.
Ook  zal hij de geschiedenis omtrent de cannabisplant uitleggen, zodat het beeld dat door de tijd heen is ontstaan duidelijk wordt.

AANMELDEN:

 


 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne