Donderdag 27 februari 2020 

19.30- 22.00 uur

Lezing: "Heelmeesters"

'heelmeesters maakt verbinding tussen oude Egyptische heelkunde en onze moderne geneeskunde'

 

door Richard Hoofs (huisarts, acupuncturist, medisch coach)

Kulturhus De CoCer

Thijplein 1

Rossum (Ov)

Kosten: € 15,= (aan de zaal contant te voldoen)

De oud Egyptische heelmeesters hadden een hoog bewustzijn over leven en dood. Zij werkten vanuit een holistische visie en zagen het als hun taak de ander te helpen weer 'heel' te worden.

Heling betrof lichaam, persoon en Ziel. Jammer genoeg is deze visie vrijwel geheel uit onze huidige geneeskunde verdwenen. We zijn wel praktisch, maar werken nauwelijks vanuit bezieling. De heelmeesters werkten zowel rationeel als spiritueel. Zowel vanuit de dualiteit als de eenheid. En/En.

 

Holistische levensvisie
Richard Hoofs gaat in zijn lezing (en ook in zijn boek) in op hun holistische levensvisie waarin alles met elkaar in verbinding is en hoe het voelt om net als zij vanuit dit bewustzijn te leven.

De heelmeesters lieten zich inspireren door hun totems of Goddelijke krachten (neteroe), zoals Aset (Isis), Sekhmet, Tehuti (Thot)

"Uitgangspunt is dat ieder mens een eigen unieke gave in zich heeft. Het doel van het leven is om deze persoonlijke gave naar buiten te brengen ten dienste van het grotere geheel.

Als ingang hierbij krijgt ieder mens vanuit de ongeziene wereld steun van zijn eigen persoonlijke neter".

Zielsverbinding
Heelmeesters, zowel het boek als de lezing, geeft ingang om in verbinding te komen met deze Goddelijke kracht in jou.

Als je jezelf door deze zielverbinding kunt laten inspireren zal dit je helpen om jezelf bewust te worden van jouw unieke kwaliteiten.

Als je op deze manier jouw kwaliteiten in kunt zetten, realiseer je jezelf en word je schepper van jouw eigen leefwereld.

 

De oude heelmeesters waren meesters in het werken met energie. Zij waren bekend met de 13 chakra's en werkten hier ook mee.

In zijn boek en lezing gaat hij in op de helende werking van deze 13 chakra's. Hiertoe reikt het jou diverse energetische oefeningen en tips aan.

 

Ook behandeld hij de praktische mogelijkheden van de Egyptische heelkunde in onze huidige tijd.

Zoals werken met heling via Egyptische oliën, zandbaden, voetmassage, kruiden, de Ankh, magie, dromen en meditatie, sacrale muziek, dans en seksualiteit.

 

Over Richard Hoofs (1965) is werkzaam als huisarts, acupuncturist en coach. Hij publiceerde vanaf 2000 regelmatig wetenschappelijke artikelen en boekrecensies in medische vakbladen, zoals Huisarts & Wetenschap, Medisch Contact en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Deze artikelen hadden met name betrekking op ADHD en kinderpsychiatrie in het algemeen. Hiervoor publiceerde hij in 2002 zijn eerste boek "Dokter is het ADHD?", gevolgd door "Aandoeningen bij kinderen" in 2004. In 2005 werkt hij mee aan de ontwikkeling van de Nationale Richtlijn ADHD bij het Trimboschinstituut. In 2010 wordt Cirkel van Leven gepubliceerd. Hierin ervaringen van Hoofs als huisarts met het fenomeen bijna-dood-ervaringen en tekenen van leven van overledenen.

 

Richard Hoofs is naast traditioneel huisarts ook holist. Zijn reizen naar het verre Oosten, onder andere India, inspireerde hem tot een meer holistische kijk op het leven en op gezondheid. Eerder in 2009 verscheen dan ook zijn eerste spirituele werk over holistische geneeskunde 'Zelfgenezing op doktersrecept'. Dit boek verbindt de westerse huisartsgeneeskunde met de op levensenergie gebaseerde wijsheden uit het oosten.

 

In 2012 volgt dan 'Een nieuwe wereld binnen je bereik', over de grote veranderingen die de mensheid en de planeet ondergaan. Uiteraard wordt hier ook door Hoofs de link gelegd met onze gezondheid. Hoofs blijft schrijven en zo zag 'Nieuwe Geneeskunde' het licht in 2013. In 2015 gevolgd door 'Cafe Noir', een roman deze keer met als thema het verlangen naar heelheid door de meest mystieke verbintenis die de mens kent: liefde en vriendschap in relatie tot onze levensbestemming.

 

Het nieuwste boek van hem heet 'De Heelmeesters' en gaat over de holistische geneeskunde zoals die tot ons is gekomen via de Egyptische sjamanen. Het boek legt de relatie uit tussen de gezondheid van het individu in relatie tot het geheel. In dat opzicht is het een geslaagde verbinding tussen de moderne geneeskunde en de oude Egyptische Heelkunde. De nadruk wordt gelegd op het zelf scheppen, het zelf verantwoordelijkheid nemen, voor niet alleen onze eigen wereld maar ook onze eigen gezondheid. Thema's van Hoofs eerdere boeken vinden hier een duidelijke synthese. Er staan ook concrete tips en oefeningen in voor de lezer om zijn of haar gezondheid in deze chaotische tijd te ondersteunen.

Het boek is prachtig geïllustreerd en vormgegeven.

AANMELDEN:

zodra je op de "verzenden" knop klikt sta je bij ons op de lijst en gaan wij ervan uit je 27 februari 2020 te mogen ontmoeten. 

(ben je deze datum onverhoopt tóch verhindert laat ons dat dan via een mail naar lezingen@puregeneraties.nl even weten)

tot 27 februari 2020 in Rossum (Ov)!

Reserveren:
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by PURE GENERATIES

PRIVACYVERKLARING!

 

 

PURE GENERATIES:

 

Kim Moorman

Daphne van Wietmarschen

(06-42269404)

Gerst 6

7623 HJ Borne